Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Eli Lilly igen i top i tæt på fuldendt comeback til bredt marked

12/8 06:32

Paramount og særligt Expedia blev fredag belønnet for regnskaber i et fortsat let positivt amerikanske aktiemarked, som dermed hentede det meste af det tabte fra den blodrøde ugestart ind igen.

Også medicinalkæmpen Eli Lilly var atter klædt i grønt efter et stærkt overbevisende regnskab for andet kvartal torsdag, der har fået aktien op som førstevalg i sektoren hos Morgan Stanley.

Til gengæld kom Gilead Sciences i modvind efter en ellers indledende positiv reaktion på sit sene regnskab torsdag aften. Flere analytikere har gravet sig længere ned i regnskabet og konstateret, at trækhestene i andet kvartal ikke er langsigtede motorer for vækst hos Gilead.

Med fredagens fremgang på 0,5 pct. til S&P 500-indekset har det brede indeks nået sin bedste todagesstime i år, efter at indekset tog sit største hop på en enkelt dag siden november 2022 torsdag. Samtidig er indekset blot et mulehår fra det niveau, det startede ugen med, hvilket vil sige, at mandagens panik synes helt forduftet igen.

Nasdaq-indekset steg fredag ligeledes 0,5 pct., og Dow Jones-indekset gik 0,1 pct. frem.

Mandag morgen svinger futures for de toneangivende aktier mellem minus 0,1 og plus 0,1 pct.

Fredagens udvikling med noget mindre udsving på indeksniveau var en kærkommen pause for investorerne efter en hektisk uge.

- Selv hvis det nervepirrende er overstået, har vi lært, hvor følsomme markederne nu er over for mere afdæmpede økonomiske data, hvor bred effekten af carry trades i yen kan være, og hvor styrede investorer er i forhold til at forvente rentenedsættelser som medicinen for enhver skramme, siger Liz Young Thomas, der er chef for investeringsstrategi hos SoFi, til Bloomberg News.

EXPEDIA FLYVENDE EFTER STÆRKE BOOKINGTAL

Rejseselskabet Expedia hentede et stort plus efter sit regnskab for andet kvartal fredag.

Her kunne Expedia fremvise en bedre udvikling på driften, end analytikerne havde regnet med, efter en stigning i antallet af bookinger på tværs af selskabets platforme samt en stigning i antal bookede hotelværelser.

Det var nok til, at investorerne sendte aktien op med 10,2 pct. til 130,04 dollar.

Blandt de større navne var der desuden igen fremgang til medicinalkæmpen og Novo Nordisk-rivalen Eli Lilly, hvis helt store vækstben inden for diabetes- og fedmebehandling, Mounjaro og Zepbound, viste enorm og noget større end ventet vækst i torsdagens regnskab for andet kvartal.

Siden er aktien blevet løftet op som førstevalg i sektoren hos børshuset Morgan Stanley, som også har løftet sit kursmål til godt 1100 dollar.

Eli Lilly-aktien steg med 5,6 pct. til 892,35 dollar efter torsdagens plus på 9,4 pct. Det svarer til, at markedsværdien af selskabet er steget med godt 114 mia. dollar over de to sidste handelsdage i ugen.

CISCO VIL FYRE TUSINDVIS AF ANSATTE IGEN

Cisco Systems, der tjener sine penge på primært netværksudstyr, er på vej til at annoncere, at selskabet for anden gang i år vil gennemføre en større fyringsrunde, hvor tusindvis af ansatte skal skæres væk, rapporterede nyhedsbureauet Reuters fredag.

Det sker efter en runde på 4000 fyringer i februar.

Cisco-aktien reagerede med et fald på 0,8 pct. til 45,47 dollar.

Bedre kørende var Paramount, der afleverede regnskab efter lukketid torsdag.

Selskabet leverede noget blandet med en gigantisk nedskrivning på kabel-tv-netværket på omtrent 6 mia. dollar og annonceringen af en stor fyringsrunde i USA.

Omsætningen i andet kvartal skuffede en anelse, mens den justerede indtjening per aktie til gengæld var noget bedre end ventet.

Investorerne takserede den cocktail til en stigning på 0,7 pct. til 23,16 dollar.

Gilead Sciences faldt omvendt med 2,5 pct. til 73,67 dollar trods et bedre end ventet regnskab for andet kvartal og en lille opjustering. Drivkræfterne bag det gode kvartal var nemlig ikke nøgleprodukter, der også skal stå for væksten i fremtiden, vurderer flere analytikere efterfølgende.

.\\˙ MarketWire