Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Olieprisen fortsætter op af frygt for ekskalering af krisen i Mellemøsten

12/8 07:51

Olieprisen fortsætter i vejret mandag efter prisstigninger i sidste uge - de første siden starten af juli. Markedet venter på et muligt svar fra Iran, som har svoret, at det vil straffe Israel for et attentat på en Hamas-leder i juli, skriver Bloomberg News.

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag formiddag i 79,90 dollar mod 79,51 fredag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, WTI, koster 77,20 dollar mod 76,63 dollar fredag. I sidste uge steg olieprisen omkring 3 dollar per tønde efter prisfald fem uger på stribe.

- Den umiddelbare markedsbekymring er angreb på Irans olieforsyning og infrastruktur, siger Vivek Dhar, analytiker i Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg.

Han spår, at Brent vil blive handlet i niveauet 75-85 dollar på den korte bane, men at der er risiko for endnu højere priser, hvis spændingerne i Mellemøsten tager til.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 2448,80 dollar mod 2445,30 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire