Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Indleder ugen med nogen betænkelighed

12/8 15:46

Lidt betænkelighed er hovedindtrykket fra åbningen af den amerikanske aktiehandel mandag eftermiddag, efter en hektisk uge som alligevel sluttede i nogenlunde status quo trods en blodrød start efter skuffende jobdata.

Kort efter åbningen ses et minus på 0,2 pct. for det brede S&P-indeks, et minus på 0,1 pct. for det teknologidominerede Nasdaq-indeks, mens de tunge aktiers Dow Jones indeks viger 0,3 pct.

Fredag steg de tre indeks stilfærdigt op til 0,5 pct.

Mandag er tom for nøgletal og regnskaber af betydning, så handlerne må sigte mod mere betydningsfulde begivenheder senere på ugen.

VENTER LIDT AFTAGENDE INFLATION

Ikke mindst onsdagens data for forbrugerpriserne i juli tiltrækker sig på forhånd opmærksomhed.

De ventes at vise, at kerneinflationen aftog en kende til 3,2 pct. fra 3,3 pct.måneden før, mens udviklingen i de samlede forbrugerpriser ventes at vise en uændret stigning på 3,0 pct.

Omvendt ventes prisudviklingen på månedsbasis at vise en stigning i kerneforbrugerpriserne i juli på 0,2 pct. mod 0,1 pct. måneden før.

Prisudviklingen er en af to afgørende faktorer for den amerikanske centralbanks pengepolitik - den anden er beskæftigelsen - og i markedet er den aktuelle forventning, at banken vil reducere renten med enten 50 eller 25 basispoint på sit møde i september, og at renten ved årets udgang vil være reduceret med 100 basispoint. Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til CME's FedWatch Tool.

Tilstanden i den amerikanske økonomi, som i høj grad er baseret på udviklingen i privatforbruget, vil i ugens løb kunne aflæses i regnskaberne fra detailgiganter som Walmart, som stiger 0,7 pct. i den indledende handel, og Home Depot, som taber 1,0 pct.

Lidt i samme boldgade er der plus på 2,5 pct. i den indledende handel til kaffekæden Starbucks, efter at storaktionær i selskabet Starboard Value ifølge Reuters vil tage initiativer til at øge aktiekursen.

PLUS TIL TEKNOLOGI OG VÆKST

For de toneangivende store teknologi- og vækst-aktier indledes ugen med plus på 0,2-2,9 pct. for Navidia, Microsoft, Amazon og Google-ejeren Alphabet, mens Meta taber 0,5 pct. i de første handler.

Omvendt begynder ugen med et brat fald for Hawaiian Electric, som dykker 18,4 pct. Energiselskabet har sat spørgsmålstegn sig selv som en "going concern" efter, at det har oplyst, at det ikke har en plan på plads for finansiering af det små 2 mia. dollar store forlig i forbindelse med naturbranden på den hawaiianske ø Maui sidste år, som selskabet indgik tidligere på måneden.

.\\˙ MarketWire