Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-direktør bekræfter bedre udvikling i Power Solutions

12/8 16:27

Vestas' nedpræcisering mandag eftermiddag dækker samtidig over en bedre end ventet udvikling i vindmølleforretningen Power Solutions.

Det bekræfter Vestas' administrerende direktør Henrik Andersen på telekonferencen i kølvandet af vindmølleproducenten nedpræcisering mandag eftermiddag.

Den danske vindmøllekoncern har nedpræciseret forventningerne til både omsætning og lønsomhed med henvisning til udsigt til højere omkostninger på fremtidige kontrakter i serviceforretningen.

Vindmølleproducenten venter nu en omsætning i år på 16,5-17,5 mia. euro mod tidligere ventet 16-18 mia. euro, mens indtjeningsevnen, EBIT-marginen før særlige poster, nu ses på 4-5 pct. mod tidligere ventet 4-6 pct.

Midtpunktet af de to intervaller indikerer en nedjustering målt på EBIT-indtjeningen før særlige poster på mindre end 100 mio. euro for hele Vestas samtidig med at serviceforretningen er negativt påvirket af en regnskabsmæssig effekt på 300 mio. euro, pointerer analytiker William Makie fra Kepler Cheuvreux på telekonferencen.

Han spørger derfor ledelsen om, det betyder, at Power Solutions klarer sig bedre end ventet?

- Din formodning er rigtig. Vi kunne ikke nedpræcisere prognosen til det interval, hvis ikke Power Solutions performede, siger Henrik Andersen, der pointerer, at selskabet vil komme med flere detaljer i forbindelse med onsdagens regnskab.

- Du har ret. Vi er tæt ved 8 pct.point bedre i Power Solutions i forhold til andet kvartal sidste år, og vi ser generelt en forbedring også i anden halvdel af året, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire