Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens danske avisuddrag med Vestas, Pandora og Danish Crown

13/8 06:52

BØRSEN

STORT COMEBACK TIL AKTIER MEN EKSPERTER ADVARER OM RISIKO FOR EFTERCHOK

For en uge siden blev markederne ramt af panik, og det sendte aktierne i frit fald, men nu er de stort set tilbage på niveauet fra før. Eksperter varsler dog om mulige efterchok efter aktiepanikken. (Forside, side 4)

VESTAS SÆNKER FORVENTNINGERNE TIL INDTJENINGEN

Vestas-aktien tager et dyk, efter at den danske vindmøllekæmpe har nedjusteret forventningerne til indtjeningen. Det sker få dage før selskabet offentliggør sit regnskab for andet kvartal. (Forside, side 10)

PANDORA TRODSER BEKYMRINGER OG OPJUSTERER

Pandora opjusterede mandag aften sine forventninger til året. Smykkekoncernen trodser dermed makro-økonomisk uro med et salg, der slår analytikernes forventninger. (Forside, side 11)

KREDITVURDERINGSBUREAU: NORDISKE STORBANKER ER BUNDSOLIDE

Kreditvurderingsbureauet Standard & Poor’s mener, at selv om Nordens største banker er begyndt at mærke effekterne af faldende centralbankrenter, er de fortsat bundsolide og vil formentlig kunne fastholde de seneste kvartalers stærke indtjening. (Forside, side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

INFLATIONEN I DANMARK FALDT IGEN I JULI

Juli bød efter en lille stigning i maj på endnu et fald i inflationen, der nu er meget tæt på 1 pct. Det er særligt tøj og sko, som trak inflationen ned i juli. Det var derimod elektricitet, opvarmning og transport der trak niveauet op. (Forside, side 2)

DANISH CROWN: NY DIREKTØR SKAL VENDE UDVIKLINGEN

Danish Crown får Niels Duedahl fra energiselskabet Norlys som ny topchef. Det meddelte slagterigiganten mandag, og den nye topchef overtager i en tid med pres på koncernen og et fokus på at trimme kerneforretningen. (Forside, side 6-8)

GREEN POWER DENMARK: ITALIENSK AFTALE OM KINESISKE VINDMØLLER ER UFORSTÅELIG

Den kinesiske vindmøllefabrikant Ming Yang har indgået en aftale med italienske Renexia om at bygge en vindmøllefabrik i Italien. Green Power Denmark kalder det uforståeligt, at Italiens regering indgår en aftale om at opbygge en forsyningskæde i Europa med den kinesiske producent. Det er stik imod EU’s forsøg på at redde industrien, fastslår Green Power Denmarks direktør for industri Jan Hylleberg. (Forside, side 13)

BERLINGSKE BUSINESS

SAS-AKTIEN KAN HANDLES FOR SIDSTE GANG I DAG

I dag ved børslukketid er det sidste mulighed for at sælge og købe SAS-aktier på børsen. De sidste SAS-aktier er samlet næsten 100 mio. kr. værd og langt fra storhedstiden fra før finanskrisen, coronapandemien og alt det andet, som har kostet SAS-investorerne dyrt. (Forside, side 3)

RIGSREVISIONEN: SKATTEMINISTERIET HAR IKKE HAFT STYR PÅ SINE EGNE REGLER

En særlig forældelsesregel har voldt Skatteministeriet så store problemer, at Rigsrevisionen nu sætter spørgsmålstegn ved lovligheden af inddrivelsen af 8,5 milliarder kroner i børnebidrag. Skatteministeriet mener, at det er lovligt. (Forside, side 4-5)

.\\˙ MarketWire