Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Lille rentefald i sigte inden vigtige prisrapporter fra USA

13/8 07:03

Der er udsigt til et behersket rentefald på det danske obligationsmarked fra åbningen tirsdag at dømme efter udviklingen i USA, hvor ugens prisrapporter er i fokus.

Herhjemme sluttede den toneangivende tiårige danske rente mandag i 2,23 pct. - 1 basispoint højere end niveauet fredag eftermiddag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger imidlertid tirsdag morgen i 3,90 pct. Det er omtrent 4 basispoint under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Vigtigste nøgletal i denne uge bliver det amerikanske forbrugerprisindeks onsdag. Det ventes at vise, at inflationen aftog til 3,2 pct. i juli fra 3,3 pct. i juni opgjort eksklusive fødevarer og energipriser, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Allerede tirsdag eftermiddag kan investorerne dog skæve til udviklingen i de amerikanske producentpriser.

- Flere af underindeksene i producentpriserne indgår i den amerikanske forbundsbanks (Feds) foretrukne inflationsmål core-PCE.

- Derfor er tallene vigtige, da de bliver den første retningspil på udviklingen i PCE-inflationen. Producentpriserne har stabiliseret sig omkring 2,5-3,0 pct. og betragtes ofte som en ledende indikator på inflationen, fremhæver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank i en morgenkommentar.

Opgjort eksklusive fødevarer og energi ventes producentpriserne at være steget 2,6 pct. i juli mod 3 pct. i juni.

Holder prognosen vil markedet formentlig holde fast i sin forudsigelse om, at den amerikanske centralbank sænker renten på sit møde i midten af september. I øjeblikket indregner futures en rentenedsættelse på 39 basispoint, og investorerne er altså en smule i vildrede, om den toneangivende amerikanske rente vil blive sænket med 25 eller 50 basispoint.

Fra nøgletalsfronten tirsdag får investorerne i løbet af formiddagen også nyt om de tyske finansielle aktørers forventningsindeks, ZEW.

Indekset ventes at være faldet til 34,0 i august fra 41,8 i juli. Vurderingen af den nuværende situation ventes ligeledes forværret til minus 74,5 fra minus 68,9.

.\\˙ MarketWire