Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: ISS og Pandora falder trods løftede vækstprognoser

13/8 09:23

Små udsving præger tirsdag det danske aktiemarked fra åbningen, hvor Pandora falder på trods af en opjustering. Også ISS taber terræn oven på sit halvårsregnskab.

Overordnet lovede de internationale vinde ellers godt for åbningen.

De amerikanske indeksfutures stiger 0,3-0,5 pct., og børsen i Tokyo, der var arnestedet for uroen i sidste uge, endte 3,5 pct. højere, og har nu helt indhentet styrtdykket på over 12 pct. mandag den 5. august.

Herhjemme ligger C25-indekset imidlertid 0,03 pct. lavere efter ti minutters handel i 1926,65. Faldet følger et dyk på 0,9 pct. mandag, efter at Vestas skar sin prognose for driftsmarginen før særlige poster til 4-5 pct. fra tidligere ventet 4-6 pct.

Meldingen blev takseret til et fald i Vestas på 7,8 pct. til 152,25 kr. Tirsdag har Vestas imidlertid fundet sine ben igen og stiger 1,6 pct. til 154,70 kr.

PANDORAS OPJUSTERING TIL EN SØLVMEDALJE, MENER CITI

Pandora falder derimod 2,6 pct. til 1014,50 kr. Pandora offentliggjorde mandag ellers kort efter børslukketid en opjustering i det tidlige regnskab for andet kvartal, der ellers først var stillet i udsigt tirsdag morgen.

Tallene vidnede om et solidt kvartal, men ifølge investeringsbanken Citi var meldingen kun til en sølvmedalje, ikke til guld, fordi Pandora ikke samtidig hævede sin prognose for indtjeningsmarginen, ligesom det sammenlignelige salg i USA var "blødere" end ventet.

EBIT-marginen ses stadig ligge omkring 25 pct. på baggrund af reinvesteringer i forretningen, mens buddet for den organiske vækst er blevet løftet til 9-12 pct. fra 8-10 pct. og sammenlignet med konsensus på 11 pct.

Hos Sydbank betegnes regnskabet også som godkendt, om end markedet allerede stilede højt.

- Opjusteringen var i nogen grad ventet. Så tomlen op for et godkendt regnskab, hvor jeg dog ikke venter et massivt kursplus til aktien, vurderede Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, inden åbningen.

ISS LØFTER NEDRE ENDE AF VÆKSTPROGNOSE

For ISS har første halvår budt på lavere indtjening end ventet, men højere omsætning. Og indtjeningen vægter angiveligt tungest hos markedet, der sender aktien 2,6 pct. ned i 122,50 kr.

Overskuddet efter skat endte på 869 mio. kr. i første halvår mod en forventning hos analytikerne på 926 mio. kr., mens omsætningen blev 40.681 mio. kr. mod ventede 40.206 mio. kr.

For hele 2024 løfter ISS bunden af sin prognose for den organiske vækst til 5-6 pct. fra tidligere ventet 4-6 pct.

Driftsmarginen ventes uændret at lande på en margin over 5 pct.

Til sammenligning har analytikerne estimeret en organisk vækst i år på 5,5 pct. og en driftsmargin på 4,2 pct.

RYGKLAP TIL DANSKE BANK OG NOVONESIS

Så går det bedre for Danske Bank, der har fået genoptaget dækningen hos det amerikanske børshus Morgan Stanley med den positive anbefaling "outperform" og et kursmål på 270 kr. Bankaktien er strøget helt til tops i C25 tirsdag morgen efter en stigning på 1,8 pct. til 202 kr.

Novonesis har fået sat kursmålet op til 500 kr. fra 475 kr. hos SEB. Anbefalingen er uændret "køb" af Novonesis, der ikke gør meget væsen af sig og falder marginalt til 429 kr.


.\\˙ MarketWire