Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Lavere end ventet amerikansk prisdata sendte markederne i grønt

13/8 18:05

De europæiske aktier sluttede tirsdag i grønt, efter at en lavere end ventet vækst i de amerikanske producentpriser øgede forventningerne i markedet til en rentenedsættelse hos den amerikanske centralbank.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede tirsdag med en stigning på 0,5 pct.

Defensive aktier klarede sig godt drevet af blandt andet et plus på 3,5 pct. for det belgiske forsyningsselskab Elia Group og 2,4 pct. for den danske medicinalkæmpe Novo Nordisk.

Producentprisopgørelsen viste en årsvis fremgang på 2,2 pct. i juli, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News ventede 2,3 pct.

Opgørelsen løftede forventningerne til, hvor aggressiv den amerikanske centralbank kan gå til værks med rentenedsættelserne, forud for onsdagens forbrugerprisopgørelse.

Markederne svinger mellem en potentiel rentenedsættelse på 25 basispoint og en mere aggressiv reduktion på 50 basispoint på det næste rentemøde hos den amerikanske centralbank den 17.-18. september.

- Investorstemningen er stadig en smule rystet over, hvad der skete i sidste uge... de leder efter bekræftelse og klarhed om, hvad der foregår med hensyn til forbrugerpriserne, siger Teeuwe Mevissen, makrostrategichef hos Rabobank, ifølge Bloomberg News.

Tecan Group agerede med et minus på 17,3 pct. bundskraber i Stoxx 600-indekset.

Den schweiziske producent af medicoudstyr leverede et skuffende halvårsregnskab samt sænkede forventningerne for 2024, hvor finanshuset Morgan Stanley fremhæver svagheden inden for instrumenter og et dyk på mere end 20 pct. i Kina.

Det svenske regnskabssoftwareselskab Fortnox dykkede 10,6 pct. efter meldingen om, at administrerende direktør Tommy Eklund forklader selskabet med øjeblikkelig virkning.

.\\˙ MarketWire