Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Aktiefest på håb om blød landing og lavere renter - Nvidia i front

14/8 06:32

De amerikanske aktier hoppede tirsdag kraftigt op, da en måling af prisstigningstakten i fremstillingsindustrien skabte øget håb om en blød landing af den amerikanske økonomi.

Producentpriserne steg lidt mindre end ventet i juli, hvilket bekræfter, at inflationen i USA er aftagende, og at der snart kan komme rentesænkninger.

Samtidig var tallet, en stigning på 2,2 pct. på årsbasis mod spåede 2,3 pct., ikke så lavt, at det skaber frygt for en recession.

Målingen fik også markedsrenterne til at sætte sig, ligesom væddemålene på antallet af rentesænkninger i år blev øget, og det løftede de teknologitunge sektorer op, især chipaktierne.

Det brede S&P 500-indeks steg med 1,7 pct., mens Dow Jones gik frem med 1,0 pct., og Nasdaq klarede sig allerbedst med et plus på hele 2,4 pct.

Onsdag morgen er stemningen dog mere afdæmpet, og futures for de tre ledende indeks ligger så godt som uændret.

- Startbanen er fri til, at Federal Reserve kan sænke renten til september, siger Jamie Cox, partner hos Harris Financial Group, til Bloomberg News.

- Hvis data bliver ved på denne måde, vil Federal Reserve have masser af rum til at sænke renterne senere i år.

Handelen med rentefutures indregnede tirsdag nu et sted mellem halvanden og to rentesænkninger af 0,25 pct.point til september, mens buddet i markedet samtidig var mere end fire nedsættelser til 4,25 pct. inden nytår. Lige nu ligger renten i 5,25-5,50 pct.

NVIDIA I FRONT

I S&P 500 var det ligesom mandag it-aktierne, der trak mest for med et plus på hele 3,0 pct. Her var der en stor stigning til chipkæmpen Nvidia på 6,5 pct., ligesom andre store halvledernavne som Broadcom, AMD, Applied Materials, KLA, Qualcomm, Texas Instruments og Intel vandt 2,7-5,7 pct. Samlet steg chipaktierne i hovedindekset med 5,5 pct. tirsdag.

Nvidia er trods store stigninger både mandag og tirsdag stadig omtrent 15 pct. fra sin rekord fra juni, da aktien også ganske kortvarigt var verdens mest værdifulde. Efter tilbagefaldet er investorerne imidlertid igen begyndt at se frem mod endnu et muligt stærkt kvartalsregnskab den 28. august.

Inden for it var der også et løft til Apple på 1,7 pct. Microsoft steg desuden 1,8 pct., mens softwarekonkurrenter som Intuit, Salesforce og Servicenow blev løftet 1,5-2,9 pct.

Der var samtidig fremgang i de to andre teknologitunge sektorer, cyklisk forbrug og kommunikationsservice, som vandt 2,4 og 1,5 pct. Her var der løft til Tesla på 5,2 pct., mens Amazon gik 2,1 pct. frem, ligesom Alphabet gik op med 1,2 pct., og Meta Platforms noterede sig en fremgang på 2,4 pct.

NY ESPRESSO-CHEF

I cyklisk forbrug stak en anden historie dog også ud. Starbucks har nemlig lokket Chipotles succesfulde topchef, Brian Niccol, over som direktør. Kaffekæden blev på den baggrund belønnet med et plus på 24,5 pct., mens Chipotle led med et tungt minus på 7,5 pct.

I samme sektor sænkede byggemarkedskæden Home Depot sine forventninger til salget i 2024 efter en skuffende udvikling i andet kvartal. Aktien steg dog alligevel med 1,2 pct., da indtjeningen i den forgangne periode faktisk var bedre end ventet.

Tirsdag var der også fremgang til sundhed på 1,2 pct. Her trak Novo-konkurrenten Eli Lilly, som i sidste uge imponerede med sit kvartalsregnskab, op med 2,7 pct.

Der var desuden fokus på medicoselskabet Baxter, som har solgt sin forretning inden for behandling af nyrelidelser til investeringsfonden Carlyle for 3,8 mia. dollar. Det lyder måske af meget, men markedet havde ventet mere, og Baxters aktie satte sig derfor 6,6 pct.

Uden for hovedindekset faldt et andet medicoselskab, Illumina, også med 3,9 pct., da nye finansielle mål for salgs- og indtjeningsvæksten i 2027 ikke overvældede investorerne.

.\\˙ MarketWire