Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Afrikansk sundhedsmyndighed erklærer ny mpox-variant for nødsituation for folkesundheden

14/8 07:09

En ny og mere smitsom variant af mpox er blevet erklæret en nødsituation for folkesundheden i Afrika.

Det skriver TV2 med henvisning til BBC.

Meldingen kommer fra den afrikanske sundhedsstyrelse Africa CDC, der er bekymret over, hvor hurtigt den nye variant af mpox spreder sig.

Nødsituationen skal hjælpe regeringerne i Afrika med at koordinere deres respons og potentielt øge omfanget af medicin til de påvirkede områder.

Chef for Africa CDC, Jean Kaseya, advarer ifølge BBC om, at mpox kan løbe løbsk, hvis ikke der gribes ind nu.

- Erklæringen er ikke bare en formalitet. Det er en tydelig opfordring til handling. Det er en erkendelse af, at vi ikke længere kan tillade os at være reaktive. Vi må være proaktive og aggressive i vores indsats for at inddæmme og eliminere denne trussel, siger Jean Kaseya.

Der findes kun én godkendt vaccine mod mpox - tidligere kendt som abekopper. Den ejes af danske Bavarian Nordic, der tirsdag aften fik en stor ordre på netop sin koppevaccine.

Ordren på i alt 175.420 doser kommer fra European Health Emergency Preparedness and Response Authority, HERA, og skal leveres til Africa CDC. Derudover vil Bavarian selv donere 40.000 doser af vaccinen, der i Europa markedsføres under navnet Imvanex.

.\\˙ MarketWire