Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian lukker over 12 pct. højere efter nye ordrer på koppevaccine

14/8 17:04

Bavarian Nordic er braget op med over 12 pct. onsdag, efter at vaccineproducenten har fået en ny ordre på sin eftertragtede koppevaccine og har udsigt til at skulle levere endnu flere.

Det giver lettelse hos investorerne, mener Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Investorerne har været nervøse for, om man kunne få nok ordrer i bogen til at indfri prognosen om et koppevaccinesalg i intervallet 2,7-3 mia. kr., men med de ordrer vi nu har set, så nærmer man sig den nedre del af intervallet for i ordrer i år, konstaterer senioranalytikeren.

Den seneste ordre er landet på baggrund af et nyt udbrud af mpox - der tidligere blev kaldt abekopper - i Afrika, og her har myndighederne varslet behov for endnu flere doser af vaccinen. Det er de afrikanske sundhedsmyndigheder, Africa CDC, som netop har erklæret en ny og mere smitsom variant af mpox som en nødsituation for folkesundheden i Afrika.

Jean Kaseya, der er generaldirektør for Africa CDC, siger ifølge Reuters, at der er lagt en klar plan for at skaffe mere end 10 mio. vaccinedoser til Afrika, hvoraf der skal rekvireres 3 mio. doser i 2024.

Og det kan meget vel være den type melding, investorerne har ladet sig inspirere af, vurderer Søren Løntoft Hansen om kursstigningen.

- Jeg tænker, at det er signalet fra CDC Africa i forhold til behovet for 10 mio. doser – herunder 2-3 mio. doser i 2024 – til at få smitten under kontrol. Så det er den stigende smitte i Afrika, det annoncerede behov for flere doser og bekymring om smitte til den øvrige verden, opsummerer Søren Løntoft Hansen om baggrunden for kursstigningen.

Den seneste ordre til Bavarian kommer fra HERA (European Health Emergency Preparedness and Response Authority), som leverer vaccinerne videre til CDC i Afrika. Der er tale om 175.420 doser af MVA-BN-vaccinen mod mpox, mens Bavarian Nordic også selv donerer 40.000 doser. Selskabet har i forvejen tidligere doneret 15.000 doser til samme formål.

- Ordrerne kommer på et tidspunkt, hvor investorerne har været bekymrede, og den bekymring er nu væk. Så er der også et signal om, at behovet for flere vacciner stadig er der, selv om der også er usikkerhed om, hvor de skal doneres fra, konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Bavarian Nordic har hertil meldt ud, at selskabets Chikungunya-vaccinekandidat har modtaget et såkaldt "priority review" hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der kan fremskynde godkendelsen.

- Det er også med til at forklare lidt af kursstigningen, fordi man får nedsat procestiden hos FDA, siger Søren Løntoft Hansen.

Bavarian-aktien lukkede onsdag i 223,10 kr. Det er det højeste niveau siden februar sidste år.

.\\˙ MarketWire