Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Bavarian suverænt i toppen på tung regnskabsdag

14/8 17:04

Onsdag havde investorerne travlt med at fordøje regnskaber fra Carlsberg og Vestas - men det var jokeren Bavarian Nordic, der kom ind fra sidelinjen med nyt om en koppeordre, der tog teten og endte i toppen af eliteindekset.

Netcompany, der også leverede et frisk regnskab, hægtede sig på Bavarian, men det lykkedes ikke at overgå vaccineselskabet.

Oveni blev det hele garneret med amerikanske inflationstal, der viste aftagende inflation - og som gav lidt turbulens på markedet. Men det endte med et plus til eliteindekset, C25, på 0,3 pct. til 1957,47.

- Flere aktier er med til at trække indekset frem i dag. Bavarian, DSV og GN er med til at give os den positive udvikling i dag, selv om Novo ligger med fald, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

Sværvægteren Novo Nordisk tabte 0,5 pct. på kursen til 910 kr. onsdag uden selskabsspecifikke nyheder.

- Der er nok nogen, der tager lidt kortsigtet profit hjem i dag. Det er jo kun få dage siden, at Novo lå omkring niveauet på 830 kr. - og aktien er kommet hurtigt op igen efter et hurtigt fald, siger chefhandleren.

GN og DSV steg henholdsvis 3,5 pct. og 2,6 pct.

BAVARIAN I VEJRET

Mandag rapporterer flere medier, at de afrikanske sundhedsmyndigheder, Africa CDC, har erklæret en ny og mere smitsom variant af mpox som en nødsituation for folkesundheden i Afrika. Og Bavarian kom tirsdag aften kom Bavarian på banen med en stor ordre på selskabets mpox-vaccine.

Det gav lettelse hos investorerne, mener Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Investorerne har været nervøse for, om man kunne få nok ordrer i bogen til at indfri prognosen om et koppevaccinesalg i intervallet 2,7-3 mia. kr., men med de ordrer vi nu har set, så nærmer man sig den nedre del af intervallet for ordrer i år, konstaterer senioranalytikeren.

Aktien steg 12,4 pct. til 223,10 kr.

CARLSBERG I FALD TRODS OPJUSTERING

Carlsberg opjusterede tirsdag efter børsens lukketid forventningerne til hele året, og onsdag var bryggerigiganten så udsat for markedets dom. Og den blev ikke god - aktien blev sendt helt ned i bunden af C25 med et minus på 4,0 pct. til 772 kr. trods en opjustering til året, der dog stadig lå under analytikernes prognose.

Det er blandt andet de kinesiske forbrugere, der holder igen med at bruge penge, og en våd sommer, det påvirkede ølsalget.

Særligt juni var svær, da også dårligt vejr lagde en dæmper på købelysten. Og det er fortsat ind i juli, sagde topchef Jacob Aarup-Andersen onsdag, efter at selskabet har fremlagt halvårsregnskab.

VESTAS SÆTTER PRISEN OP

Vestas leverede - som flaget for på forhånd - en skuffende præstation i andet kvartal. Men et lyspunkt i kvartalet var, at møllepriserne landede markant højere end ventet.

Og det var da også et punkt, som vindmølleproducentens topchef, Henrik Andersen, fremhævede sammen med kvartalets positive pengestrømme.

- Vores ordreindgang havde en gennemsnitlig salgspris på 1,21 mio. euro per megawatt og voksede med mere end 50 pct. i forhold til året før, hvilket sammen med et justeret frit cash flow på mere end 0,5 mia. euro understreger den positive udvikling i Power Solutions og vores fortsat stærke kommercielle disciplin, siger Henrik Andersen om regnskabet.

Efter det meste af onsdagen i plus endte det dog med et fald på 1,6 pct. til 155,05 kr. for Vestas.

NETCOMPANY BRAGEDE OP

Kigger man ud blandt sidepapirerne, så endte it-selskabet Netcompany onsdag med et solidt plus på 7,3 pct. til 300 kr. på et bedre end ventet regnskab for andet kvartal.

Overskuddet voksede til 118,8 mio. kr. efter skat fra 55 mio. kr. i samme kvartal året inden. Her var der ventet 115 mio. kr. hos analytikerne.

Det får amerikanske Citi til fortsat at se lovende takter for selskabet. Finanshuset har hævet kursmålet til 310 kr. fra 275 kr og gentaget sin "neutrale" anbefaling.

Derudover aflagde også slæbebådsrederiet Svitzer samt Matas tal.

Hos Svitzer bliver forventningerne til året oppræciseret, så både omsætningen og indtjeningen (EBITDA) begge ventes at lande i den høje ende af forventningsspændet.

Aktien steg 5 pct. til 269,05 kr.

Materialistkæden Matas kunne i andet kvartal fremvise en solid vækst over hele linjen, og overskuddet voksede til 59 mio. kr. fra 49 mio. kr. året inden, og aktien steg 6,9 pct. til 127,80 kr.

North Media, Københavns Lufthavne og Kreditbanken var alle regnskabsaktuelle. North Media faldt 0,7 pct., mens Københavns Lufthavne steg 2,9 pct., og Kreditbanken endte 0,8 pct. højere.

.\\˙ MarketWire