Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Aktionærerne i Straumann faldt det store smil frem på grøn dag

14/8 17:49

Der var grønt så langt øjet rakte på de europæiske børser onsdag, på en dag hvor regnskaberne fortsat stod i kø, og der igen blev ventet på amerikanske nøgletal - denne gang for inflationen.

Humøret på aktiemarkederne tog til allerede tirsdag, hvor de amerikanske producentpriser steg mindre end ventet i juli. Og onsdag blev den trend fulgt op af inflationstal for juli, der viste en aftagende stigningstakt.

- Paniktilstanden har aftaget, vurderer Justin Onuekwusi, investeringschef hos St. James's Place, til Reuters.

Tallene forstærker tilliden til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil sænke renten snart. Justin Onuekwusi mener dog, at markedet har alt for høje forventningerne til størrelsen af de kommende rentenedsættelser.

- Markedet er alt for aggressivt - især når høgagtige Fed-medlemmer siger, at de leder efter flere data til at understøtte rentenedsættelser, siger han.

Samlet steg det brede Stoxx 600-indeks med 0,5 pct. på en dag, hvor en række positive regnskaber var med til at løfte risikoappetitten.

Underindekset rejse og fritid gik 3,0 pct. frem, hvilket var det største plus blandt sektorerne, løftet af en stigning på 10,5 pct. i Flutter, da verdens største online bettingfirma har løftet forventningerne til året efter et bedre end ventet andet kvartal.

Aktionærerne i schweiziske Straumann fandt de store smil frem efter selskabets regnskab for andet kvartal, der var bedre end ventet.

Aktien for producenten af tandimplantater endte som den mest stigende i indekset med et plus på 13,3 pct.

Også på børsen i Zurich havde den schweiziske storbank UBS fremgang.

Storbanken slog med flere træskolængder analytikernes forventninger med et overskud i andet kvartal på 1,1 mia. dollar. mod ventet 528 mio. dollar.

Aktien steg 5,3 pct.

I den modsatte ende af indekset endte danske Carlsberg i bunden med et fald på 4 pct. Bryggeriaktien opjusterede ellers i regnskabet for andet kvartal forventningerne til hele 2024 - men selv om Carlsberg nu venter en organisk vækst i driftsresultatet (EBIT) på 4-6 pct. mod 1-5 pct. tidligere, ligger det fortsat under analytikernes forventninger inden regnskabet på 6,5 pct.

.\\˙ MarketWire