Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian i vejret i USA efter WHO-melding om mpox

15/8 06:35

Bavarian Nordics sekundære notering i USA steg onsdag aften med hele 33,4 pct. til 13,61 dollar, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har erklæret en global sundhedskrise relateret til mpox, abekopper.

Der går tre ADR'er til en aktie og dermed svarer slutkursen i USA til knap 277 kr. for en aktie. Det er knap 24 pct. højere end slutkursen i København på 223,10 kr. onsdag, hvor Bavarian strøg i vejret med 12,4 pct. Med andre ord indikeres endnu en markant optur til Bavarian fra børsens åbning i København.

Omsætningen i Bavarians ADR'ere var også markant højere end normalt onsdag. I alt blev der ifølge Bloomberg handlet 359.270 stk. Den gennemsnitlige daglige omsætning er ifølge Bloomberg godt 8700 stk.

Bavarian er nu steget seks handelsdage i træk i det amerikanske, mens det i København er blevet til syv plusdage i rap og altså med udsigt til stor fremgang igen torsdag.

Den danske koncern er den eneste, som har en godkendt vaccine mod det, der tidligere blev kaldt for abekopper.

Det er anden gang på to år, at WHO erklærer global sundhedskrise på grund af sygdommen mpox, skriver Ritzaus Bureau.

Beslutningen kommer, efter et udbrud af virusset i DR Congo har spredt sig til flere nabolande.

Virusset kan sprede sig ved tæt kontakt. Sygdommen udvikler sig sædvanligvis mildt, men kan i sjældne tilfælde være dødelig. Sygdommen giver influenzeagtige symptomer, og der kan være udslæt med blærer.

WHO's erklæring om en offentlig sundhedskrise af international betydning forkortes PHEIC (Public Health Emergency of International Concern).

Betegnelsen global sundhedskrise har til formål at udløse en global og koordineret respons og give adgang til finansiering af vaccine- og behandlingssamarbejde.

Udbruddet i DR Congo begyndte med spredningen af en såkaldt endemisk variant.

Men en ny variant lader til at have lettere ved at sprede sig gennem tæt kontakt. Den har spredt sig til Burundi, Kenya, Rwanda og Uganda.

- Det står klart, at en koordineret international respons er afgørende for at stoppe disse udbrud og redde liv, siger generaldirektør for WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tidligere denne uge erklærede Afrikas øverste offentlige sundhedsmyndighed mpox-krise på kontinentet.

I løbet af dette år har der været registeret over 17.000 mistænkte mpox-tilfælde og 517 dødsfald på kontinentet. Det er en stigning på 160 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, oplyser De Afrikanske Centre for Sygdomskontrol og -forebyggelse.

I alt 13 lande har registreret tilfælde.

Det var i juli 2022, at mpox første gang blev erklæret en global sundhedskrise. I maj 2023 mistede det udbrud - som var en anden variant - statussen som global sundhedskrise.

.\\˙ MarketWire