Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma-topchef gør klar til partnersamtaler i andet halvår

15/8 08:31

Zealand Pharma har haft et "forrygende" andet kvartal med opmuntrende data fra biotekselskabets kronjuvel, Petrelintid, og en veloverstået kapitalrejsning.

Nu ser selskabet, der har flere fedmekandidater i porteføljen, frem mod et andet halvår med nye studier, nye data og mulige partnersamtaler om Petrelintid og Dapiglutid.

Det fortæller Adam Steensberg, der er administrerende direktør i Zealand Pharma, til MarketWire.

I andet kvartal gennemførte Zealand Pharma en kapitalrejsning gennem udstedelsen af nye aktier på samlet 7 mia. kr. Med en bugnende pengekasse på 9,7 mia. kr. er biotekselskabet nu klar til at trykke ekstra på speederen for udviklingsprogrammerne.

Zealand Pharma har i forbindelse med regnskabet hævet prognosen for driftsomkostningerne til 1250-1350 mio kr. fra 1100-1200 mio. kr.

- Det er til at accelerere udviklingsprogrammet - både inden for Petrelintid og Dapiglutid - at investere breder og dybere. Det, vi hele tiden har talt om, er de store fase 2b-studier, der skal i gang, men der er også en masse andre mindre studier, der skal i gang for at supportere starten af fase 3, siger Adam Steensberg og tilføjer, at der også investeres i udvidelsen af produktionskapaciteten.

- Det er aktiviteter, vi har overvejet, tænkt over og planlagt, som vi så kunne sætte i gang, hvis vi havde kapitalberedskabet til at gøre det - og det har vi så valgt at gøre nu.

Med en kontantbeholdning på 9,7 mia. kr. er Zealand Pharma ret så velpolstret. Hvor langt pengene rækker, vil Adam Steensberg ikke spå om.

- Vi guider ikke på det længere. Vi har så mange penge i banken, at det ikke rigtig er relevant længere.

- Det kommer fuldstændig an på, hvilken type partnerskaber vi kommer til at lave inden for fedmeporteføljen. Vi har en ambition om, at det er det rigtige partnerskab, vi skal lave, hvor vi bidrager til den fremtidige udvikling og også den kommercielle base, fortsætter topchefen og tilføjer, at der "selvfølgelig" er tale om en "meget, meget" runway - altså hvor længe pengene slår til.

Fokus hos Zealand Pharma er i stedet på at holde speederen i bund på de nuværende projekter og finde gode partnerskaber til biotekselskabets fedmekandidater.

BEGIVENHEDSRIGT ANDET HALVÅR

Zealand Pharma går ind til et begivenhedsrigt andet halvår af 2024, der tæller næste del af fase 2-studiet med selskabets amylin-analog Petrelintid og udpenslede data fra fase 1b-studiet med midlet.

Samtidig gør Zealand Pharma klar til at have samtaler med potentielle partnere om Petrelintid i de sidste seks måneder af året, mens samtaler om Dapiglutid først er ventet senere.

- Vi kommer til at have samtaler i andet halvår, når det gælder Petrilintid, hvor vi har data. På Dapiglutid kører vi stille lidt mere fremad, men der er flere partnere, der er interesserede, siger Adam Steensberg.

- Vores fokus er Petrelintid, fordi vi har data. Nu kommer der data fra Dapiglutid senere på året, og så vil vi måske sætte nogle samtaler op. Men det er klart, at når man har samtaler, snakker man måske lidt på begge projekter - men fokus er på Petrelintid, fortsætter topchefen.

Det er data fra et fase 1b-studie med Dapiglutid, der i andet halvår vil blive offentliggjort. Først i første halvår af 2025 ventes et fase 2b-studie at blive igangsat.

For midlet Survodutid, der er udviklet i samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim, er ventet et fase 3-studie til behandling af fedtlever, MASH, i andet halvår 2024.

.\\˙ MarketWire