Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analysechef: Nedskrivninger fra Ørsted var det sidste vi ville se - aktien bør falde

15/8 08:52

Ørsted må igen nedskrive for et betydeligt milliardbeløb på sine amerikanske havvindprojekter, ligesom at beslutningen om at droppe det grønne brændstofprojekt FlagshipOne også kommer til at koste.

Det er det sidste investorerne har lyst til at se fra Ørsted, lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank. Han ser derfor aktien falde fra start.

- Det er ligesom et spøgelse, der stikker hovedet frem igen. Så for mig at se, vil det give en kursreaktion fra start, siger han til MarketWire.

Ørsted må nedskrive for i alt 3913 mio. kr. Det havde analytikerne ellers ventet var fortid for den danske energiudvikler, efter at problemer med en række amerikanske projekter sidste år kostede knap 30 mia. kr.

Det koster i andet kvartal Ørsted et underskud på bundlinjen på 1678 mio. kr., hvor der omvendt var ventet et overskud på 1596 mio. kr.

- Det sidste vi ville se fra Ørsted var flere nedskrivninger. For regnskabet understreger egentlig meget godt, at den almindelige del af forretningen forløber helt som planen - og måske egentlig bedre end ventet. Men det er på opførelsen og i USA, at der for alvor er noget risiko. Den risiko får vi smasket i synet igen, siger Jacob Pedersen.

Ørsted har i andet kvartal nedskrevet for 2,3 mia. kr. som følge af forsinkelser på sit amerikanske Revolution Wind-projekt, som Ørsted traf den endelige investeringsbeslutning om sidste år.

Dertil kommer en nedskrivning på 1,5 mia. kr. fra beslutningen om at droppe det svenske e-metanol-projekt FlagshipOne.

- Det er ikke fordi, at vi ikke godt kan se, at de her ting opstår ud fra nogle faktorer, der kan være svært for Ørsted at kontrollere. Men det fortæller alligevel en historie om, at der er nogle risici, som jeg nok havde troet, Ørsted havde lidt bedre styr på. Så spørgsmålet er, hvornår kommer det næste?, lyder det fra Jacob Pedersen.

UNDERLIGGENDE BEDRE END VENTET

Vender man blikket mod den faktiske forretning - at opføre energiprojekter - går det faktisk bedre end ventet, vurderer Sydbanks analysechef.

Driftsindtjeningen landede bedre end ventet med et underliggende overskud på 5270 mio. kr. Her var blandt analytikerne ventet et overskud - fraregnet partnerskabsaftaler og en tilbageførsel på 1300 mio. kr. - på 4351 mio. kr.

Samtidig klarede hoveddivisionen Offshore sig bedre end ventet, og her opjusterer Ørsted prognosen for året en kende, så der nu ventes et driftsresultat på linje med sidste år. Tidligere var der her ventet et lavere resultat.

- Det ser jo egentlig fornuftigt ud - særligt i Offshore - mens Onshore leverer på forventningerne. Så der er to billeder i det her - dels er der et billede af, at forretningen kører fornuftigt, men der er også stadig stor risiko på navnlig de amerikanske projekter.


.\\˙ MarketWire