Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian melder sig klar til at levere flere doser af vaccine efter udbrud af mpox

15/8 10:18

Bavarian Nordic er klar til at levere mange flere doser af vaccine mod mpox, hvis ordrerne lander.

Det fortæller finansdirektør Henrik Juuel, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, onsdag erklærede global sundhedskrise på grund af udbrud af sygdommen.

- Tingene er gået rigtig stærkt, men vi har meldt ud, at vi står klar til at sælge flere doser. Vi har bare brug for sponsorer, siger Henrik Juuel til MarketWire.

Det danske vaccineselskab er på nuværende tidspunkt de eneste, som har en godkendt vaccine mod sygdommen, der tidligere blev kaldt for abekopper.

Da et stort udbrud ramte i 2022 betød det massiv efterspørgsel efter vaccinen, og nu har et nyt stort udbrud igen skabt fokus. Tidligere på ugen meldte Bavarian Nordic om en stor ordre af vaccine, som skal sendes viderede til Afrika. Selskabet har hertil også selv doneret en portion doser.

Men hvis man skal i mål med det antal doser, som de afrikanske sundhedsmyndigheder, CDC, lige nu ser behov for, er der brug for flere sponsorer, understreger Bavarian Nordic.

- Vi har mulighed for at levere doser i år og næste år i betragtelige mængder, men vi har selvfølgelig behov for, at der er nogen, der placerer de ordrer, konstaterer han.

KAN LEVERE DE NØDVENDIGE MÆNGDER

CDC estimerer aktuelt, at der skal bruges 2-3 mio. doser i år, og hertil kan det blive nødvendigt med 10 mio. doser i 2025.

- De mængder vil vi godt kunne levere. Vi har lidt på lager og er klar til hurtigt at kunne producere mere, siger Henrik Juuel.

Tidligere på ugen meldte Bavarian Nordice om en stor ordre af vacciner fra HERA (European Health Emergency Preparedness and Response Authority), som leverer vaccinerne videre til CDC i Afrika. Der er tale om 175.420 doser af MVA-BN-vaccinen mod mpox, mens Bavarian Nordic også selv donerede 40.000 doser. Selskabet har i forvejen tidligere doneret 15.000 doser til samme formål.

- Ordrerne kan komme fra individuelle myndigheder og lande eller organisationer. Mange lande ligger inde med lagre af vacciner fra sidste smitteperiode, som de også kan vælge at donere, siger han.

På aktiemarkedet bliver der også holdt nøje øje med meldingerne, og udsigten til vaccinesalget bliver godt modtaget af investorerne. Torsdag stiger aktien 12 pct. til 249,90 kr. efter et plus på 12,4 pct. dagen forinden, hvor ordrene blev meldt ud.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, kunne det ses som et udtryk for lettelse over, at Bavarian Nordic nu nærmer sig selskabets egne forventninger til årets vaccinesalg.

- Investorerne har været nervøse for, om man kunne få nok ordrer i bogen til at indfri prognosen om et koppevaccinesalg i intervallet 2,7-3 mia. kr., men med de ordrer vi nu har set, så nærmer man sig den nedre del af intervallet for i ordrer i år, lød det fra analytikeren.

Hos Bavarian Nordic har man længe holdt øje med smitten og mærket interessen fra myndigheder og flere store lande, som man har haft dialog med, meddeler Henrik Juuel.

\\˙ MarketWire