Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian hæves til "køb" efter mpox-udbud: Aktiekurs afspejler ikke værdier, vurderer Sydbank

15/8 13:45

Selvom aktien i Bavarian Nordic er steget væsentligt de seneste dage, så afspejler den nuværende aktiekurs fortsat ikke værdierne af selskabets produktportefølje.

Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, som derfor hæver anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

Bavarian-aktien har de seneste dage været påvirket af nyheder relateret til det voksende udbrud af mpox. Senest erklærede sundhedsorganisationen WHO onsdag aften mpox som en global sundhedskrise.

Det danske vaccineselskab har med koppevaccinen Junneos/Imvamune/Imvanex den eneste FDA- og EMA-godkendte mpox-vaccine, og selskabet annoncerede tirsdag en ordre fra EU's Myndighed for Kriseberedskab og -indsats på Sundhedsområdet (HERA) på 175.400 doser med henblik på donation til Africa CDC.

Flere ordrer kan være på vej efter meldingerne fra WHO - og efter at Africa CDC tirsdag erklærede nødsituation og i den forbindelse gav udtryk for, at der er et behov for 10 mio. vaccinedoser for at få udbruddet under kontrol.

- Bavarian Nordic har med udsigten til flere ordrer på koppe-/mpox-vaccinen mulighed for bedre at synliggøre over for investorerne, at selskabet står med et solidt forretningssegment med en kraftigt voksende rejsevaccineforretning og en solid koppe-/mpox-vaccine-forretning med forbedret indtjening og positive pengestrømme til følge de kommende år, skriver Søren Løntoft Hansen et analysenotat.

Aktien i Bavarian Nordic ligger onsdag ved 13.45-tiden 7,4 pct. højere i 240,60 kr. efter en stigning tirsdag på 12,4 pct. Det er ottende dag i træk med fremgang i aktien, som i den periode samlet nu er steget 25 pct.

.\\˙ MarketWire