Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Fornyet tro på blød landing giver solidt rygstød til aktier

15/8 15:34

En kortere ledighedskø og et stærkere detailsalg end ventet giver torsdag fornyet håb på Wall Street og sender aktierne i vejret fra start.

Det brede S&P 500-indeks åbner med et plus på 1 pct., mens det teknologidominerede Nasdaq-indeks stiger med 1,2 pct. Det smalle Dow Jones går samtidig frem med 1 pct.

Detailsalget steg mere end ventet i juli, mens der samtidig var færre nytilmeldte ledige i sidste uge, end analytikerne havde forudset.

Det øger troen på, at den amerikanske økonomi alligevel kan lande blødt efter den lange periode med høje renter, og at Federal Reserve med god ro igen kan begynde at sænke renterne til september.

Dog svækker torsdagens tal spekulationerne om en dobbelt rentenedsættelse, vurderer Jyske Banks chefstrateg Kim Fæster.

- Salget i butikkerne steg mere end ventet, og det lover godt for økonomien og indikerer, at USA foreløbig undgår den frygtede recession. Det betyder dog også, at rentemarkederne foreløbig skal parkere forhåbningerne om en rentenedsættelse på 50 basispoint på september-mødet, skriver han i en kommentar.

WAL-MART I VEJRET

Regnskabssæsonen kører videre i USA, og torsdag er der tal fra blandt andet detailkæmpen Wal-mart, mens netværksselskabet Cisco afleverede regnskab onsdag aften efter lukketid.

Hos Wal-mart har andet kvartal været stærkere end ventet, og det sender aktien i vejret med 7,8 pct. fra start

Wal-Mart solgte for mere end ventet i det forskudte andet kvartal, hvor især e-handelssalget brillerede - hvilket også afspejlede sig i et større end ventet resultat.

Omsætningen er i det forskudte andet kvartal steget med 4,8 pct. til 169,34 mia. dollar, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News ventede 168,46 mia. dollar.

Det sammenlignelige amerikanske salg eksklusive brændstofsalget blev på 4,3 pct. mod ventet 3,4 pct.

Indtjeningsmæssigt landede Wal-Mart en justeret indtjening per aktie på 67 cent, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 65 cent.

CISCO OVERRASKER MED PROGNOSE

Også Cisco har klaret det bedre end ventet i det skæve regnskabsår 2023/24, og det belønner investorerne med et markant plus på 9,3 pct.

Det er især forventningerne, der springer i øjnene. Cisco venter, at indtægterne i første kvartal vil ende i 13,65-13,85 mia. dollar, hvilket er mere end ventet blandt analytikerne. Det justerede overskud per aktie ses samtidig ende i 86-88 cent i perioden, mens konsensus her lyder på 85 cent.

For hele det nye regnskabsår er buddet, at salget vil lande i 55,00-56,20 mia. dollar, og det flugter i midtpunktet næsten med analytikerprognosen på 55,67 mia. dollar.

Derudover har traktorproducenten Deere leveret et solidt regnskab, hvor forventningerne til året bliver fastholdt.

Det vidner ifølge analytikerne om et robust marked for landbrugsudstyr og er med til at sende aktien op med 3,9 pct.

.\\˙ MarketWire