Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Bavarian sendt til vejrs i grønt C25 - Ørsted banket ned

15/8 17:05

Bavarian Nordic blev torsdagens suveræne vinder i et positivt marked, der blev løftet af stærke data fra den amerikanske økonomi.

Blandt dagens regnskabsaktuelle selskaber blev Ørsted sendt i knæ efter et regnskab der bød på nye milliardnedskrivninger i USA.

C25-indesket lukkede med et plus på 1,1 pct. i 1979,11, efter at tal for det amerikanske detailsalg bekræftede, at de amerikanske forbrugere ikke er blevet afskrækket fra at svinge kreditkortet.

- Salget i butikkerne steg mere end ventet, og det lover godt for økonomien og indikerer, at USA foreløbig undgår den frygtede recession, lyder vurderingen fra Kim Fæster, der er chefstrateg hos Jyske Bank.

Samtidig viste ledighedskøen sig kortere end ventet i den forgangne uge, og dermed er vejen banet til en blød landing af den amerikanske økonomi.

Dog mindsker dagens stærke tal også muligheden for en dobbelt rentenedsættelse på 50 basispoint til september, vurderer Kim Fæster.

BAVARIAN SENDT TIL TOPS AF GLOBAL SUNDHEDSKRISE

Bavarian Nordic endte klart i front for eliteindekset torsdag med et plus på 7,8 pct. til 204,60 kr.

Fremgangen fulgte en melding fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der har erklæret en global sundhedskrise relateret til mpox, tidligere kendt som abekopper, for anden gang på to år.

Bavarian har som det eneste selskab i verden en vaccine, der er godkendt til behandling af netop mpox.

Selskabet er klar til at levere flere doser af vaccinen, såfremt der bliver lagt ordrer på den, fortæller Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel, til MarketWire.

Hos Sydbank lød vurderingen, at Bavarians nuværende kurs ikke afspejler værdien af selskabets produktportefølje, og banken løftede derfor sin anbefaling af aktien til "køb".

Også Zealand Pharma var i hopla torsdag med et plus på 3,2 pct. til 938,50 kr. efter sit kvartalsregnskab.

Biotekselskabet regner med at bruge flere penge på driften, men ellers bød regnskabet ikke på større overraskelser.

NEDSKRIVNINGER GJORDE ONDT PÅ ØRSTED

Ørsted endte som dagens bundskraber, efter at energiudvikleren har måttet foretage nye nedskrivninger i milliardklassen i andet kvartal.

Nedskrivningerne betød et samlet underskud på 1678 mio. kr., hvor der var ventet et nettooverskud på 1596 mio. kr. af analytikerne.

Det var beslutningen om at droppe videreudviklingen af det grønne brændstofprojekt Flagshipone, der sammen med forsinkelser på havvindprojektet Revolution Wind var årsagen til nedskrivningerne på i alt 4,8 mia. kr.

Nedskrivninger var da også lige netop det sidste, markedet ville se fra Ørsted, pointerer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Renset for nedskrivningerne var der nemlig tale om et fint regnskab, vurderer han.

Milliardnedskrivningerne tyngede aktien med 7,2 pct. til 392 kr.

ALM. BRAND OG FLS I RØDT

Forsikringsselskabet Alm. Brand kunne ikke følge med forventningerne i markedet i andet kvartal, hvor både forsikringsresultatet og nettooverskuddet haltede efter konsensus.

Skuffelsen sendte aktien ned med 5,3 pct. til 12,10 kr..

Også FLSmidth slog bak efter sit regnskab, der var delvist kendt i forvejen.

Aktien faldt 0,6 pct. til 352 kr.

ANALYSENYT TIL VESTAS OG ISS

Vestas var med fremme i toppen af C25-indekset, efter at selskabet har fået løftet kursmålet hos børshusene Carnegie og ABG. Sidstnævnte løftede i samme ombæring anbefalingen til "køb". Dertil kunne vindmølleproducenten offentliggøre en ordre på 285 megawatt i Australien.

Aktien steg 3,3 pct. til 160,10 kr.

I modsat ende lå ISS sammen Ørsted, efter at servicekæmpen fik sænket sin anbefaling hos Bank of America til "neutral" fra "køb" i kølvandet på sit regnskab onsdag.

Aktien lukkede med et minus på 3,3 pct. til 122,90 kr.

.\\˙ MarketWire