Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Tredje stigning i træk efter stærke amerikanske tal

15/8 17:44

Det endte torsdag med stigninger for tredje dag i træk på det europæiske aktiemarked, hvor solide amerikanske tal gav genlyd på den anden side af Atlanten.

Det amerikanske detailsalg viste sig stærkere end ventet, og det var med til at sparke investorernes frygt for en recession til hjørne.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 lukkede med et plus på 1,1 pct., hvor det toneangivende tyske DAX-indeks gik frem med 1,7 pct. Det britiske og franske marked steg henholdsvis 0,8 og 1,2 pct.

Blandt enkeltaktierne var torsdag negativ fokus på Ørsted, der endte med det største fald af alle aktierne i Stoxx 600.

Det skete som følge af et regnskab for andet kvartal, der bød på nye hensættelser fra blandt andet et forsinket havvindprojekt i USA, og det har samlet set kostet et milliardunderskud for den danske energiudvikler.

Det sendte aktien ned med 7,2 pct. og var samtidig med til at hive forsyningssektoren ned som den mest faldende af alle sektorer i torsdagens handel.

I den modsatte ende var der mere hopla over det britiske forsikringsselskab Admiral, der torsdag ramte den højeste kurs i 30 måneder efter et regnskab, der overgik analytikernes forventninger.

Samtidig kunne Admiral melde om aftagende inflation, hvilket sænker skadesudgifterne, og ifølge analysehuset Jefferies bør det smitte positivt af på resten af branchen.

Admiral-aktien lukkede med en stigning på 6,5 pct.

.\\˙ MarketWire