Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Recessionsspøgelse manet i jorden - aktier i markant fremgang

16/8 06:32

De amerikanske aktier røg torsdag i vejret, efter endnu et sæt nøgletal, der dulmede nerverne og reducerede frygten for en recession i USA's økonomi.

Og fredag peger futures for de amerikanske indeks i samme retning - omend en smule mere afdæmpet end torsdag. De ledende indeks indikeres til en handelsstart fredag med plusser på op til 0,2 pct.

Det var et stærkere end ventet detailsalg i juli og færre nytilmeldte ledige i sidste uge, der udviskede den bekymring, som kom i kølvandet af jobrapporten for juli, som havde vist en pludselig stigning i ledigheden.

Det sendte samtidig torsdag markedsrenterne kraftigt opad, blandt andet fordi spekulationerne i en dobbelt rentesænkning til september blev rullet noget tilbage, men alligevel var det teknologiaktierne, der førte an i aktiemarkedets plusser.

Det brede S&P 500-indeks vandt frem med 1,6 pct., mens Dow Jones steg 1,4 pct., og Nasdaq gik mest op med et plus på 2,3 pct.

- Vi er tilbage i et miljø, hvor gode nyheder er gode nyheder, og dårlige nyheder er dårlige nyheder, siger Bret Kenwell, investeringsanalytiker hos eToro, til Bloomberg News.

- Investorerne og forbrugerne ønsker lavere inflation, men ikke på bekostning af økonomien. Torsdagens bedre end ventede detailsalgstal dæmper noget af frygten for, at USA er ved at glide ind i en recession.

Detailsalget steg i juli med 1,0 pct. i forhold til juni, hvilket var mere end ventede 0,4 pct.

Netop i denne uge har investorerne også set tal, som viste en aftagende tendens i inflationen i juli i både producent- og forbrugerpriserne, der desuden landede lavere end ventet.

S&P 500 ligger nu 1,8 pct. højere end niveauet lige inden offentliggørelsen af den jobrapport der satte gang i tredages-udsalget forrige og sidste uge.

CHIP-AKTIER I HOPLA

I S&P 500 var det to teknologitunge sektorer, der toppede, med fremgang til cyklisk forbrug på 3,4 pct. og et plus til it på 2,5 pct. Cykliske sektorer som råvarer og materialer samt industri steg i sagens natur også med 1,5 og 1,3 pct.

Det var da også de helt store teknologinavne, som stod for at løfte hovedindekset blandt andet med plus inden for it til chipkæmpen Nvidia på 4,1 pct., plus til Apple på 1,4 pct., og fremgang til Microsoft på 1,0 pct.

Der var også god grøde i andre chipnavne end Nvidia med løft til Broadcom på 5,4 pct., til Micron Technology på 6,5 pct. og til Advanced Micro Devices, AMD, på 4,7 pct.

I cyklisk forbrug var det Amazon og Tesla, der trak op med fremgang på 4,4 og 6,3 pct., mens der også var fremgang i kommunikationsservice, der steg 0,9 pct., til Meta Platforms på 2,0 pct.

OPMUNTRENDE PROGNOSE

På regnskabsfronten var der inden for it kommet nyt fra Cisco, der steg med 6,8 pct. Fjerde kvartal var bedre end ventet trods et fald i omsætningen. Det var salgsprognosen for første kvartal også. Netværksproducenten annoncerede desuden planer om afskedigelser uden at sætte antal på.

I dagligvarer, som blev løftet 1,0 pct., steg Walmart også 6,6 pct. til rekord i 73,18 dollar efter sit kvartalsregnskab. Tallene for andet kvartal satte ifølge investeringsbanken Morgan Stanley "flueben i alle boksene", da de var bedre på alle parametre, og samtidig opjusterede dagligvarekæmpen sine forventninger til hele regnskabsåret.

Deere blandede sig også i toppen af hovedindekset torsdag med en fremgang på 6,3 pct., da traktorproducenten i forbindelse med sit kvartalsregnskab overraskende fastholdt sine forventninger til indtjeningen i hele regnskabsåret i 7 mia. dollar, hvilket var en spids over forventningerne på Wall Street. Tredje kvartal var trods et omsætningsfald på 20 pct. desuden en del bedre end ventet.

Helt i top i torsdagens S&P 500-indeks lå imidlertid Ulta Beauty, som steg 11,2pct., efter at investeringsmilliardæren Warren Buffetts selskab, Berkshire Hathaway, har købt 690.000 aktier i kosmetikselskabet for 266 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire