Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Japanske investorer på storindkøb - Asien følger amerikansk fremgang

16/8 06:32

Asien følger de markante plusser på Wall Street, hvor investorerne havde en fest, da frygten for en recession i den amerikanske økonomi er dampet af.

Det skete på bagkant af et stærkere end ventet detailsalg i juli og færre nytilmeldte ledige i sidste uge.

På børsen i Tokyo går Nikkei-indekset frem med 3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger 2,5 pct. højere.

Udover medvind fra de amerikanske data, er yen ude i en svækkelse over for dollar, hvilket også understøtter markedet, skriver finanshuset Mizuho Securities i et notat ifølge AFP.

Med plusset har Nikkei-indekset sin bedste uge i over fire år. Og sidste uges markedsuro er gennem ugen blevet afløst af roligere forhold, efter at en række amerikanske økonomiske data har været med til at presse recessionsfrygten i baggrunden.

- Vores vurdering er, at de store fald på aktiemarkederne fra de svage amerikanske data i begyndelsen af august var uforholdsmæssige og i vid udstrækning afspejlede den hurtige afvikling af overfyldte positioner på nogle markeder, siger Jonas Goltermann, vicechefmarkedsøkonom hos Capital Economics, til Reuters.

Torsdag blev dollar styrket mere end 1 pct. over for yen, efter at detailsalgsrapporten blev offentliggjort. Og det får fredag eksporttunge virksomheder til at sole sig i kursplusser - og eksempelvis kører bilkoncerner Honda 1,91 pct. frem.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,3 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 1,9 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 1,1 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,3 og 0,2 pct. Og Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,8 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+3,0
Topix+2,5
Hongkongs Hang Seng+1,8
China Shanghai Composite+0,3
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+1,9
Sydkoreas Kospi+1,1
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI+1,2
Sydney ASX 200+1,3

.\\˙ MarketWire