Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investorer: Nøgletal dæmper frygten for amerikansk recession

16/8 06:34

De amerikanske aktier tordner torsdag i vejret, ligesom renterne også stiger kraftigt, og investorerne drejer ned for væddemålene på en dobbelt rentesænkning fra Federal Reserves side til september.

Blød landing, guldlok, kald det, hvad man vil, er pludselig tilbage på agendaen.

Det er torsdagens måling af detailsalget for juli, der viste en fremgang på 1,0 pct. i forhold til juni mod ventede 0,4 pct., der i kombination med en måling af færre nytilmeldte ledige, har dulmet nerverne og fjernet frygten for en recession.

Den blussede ellers op for to ugers tid siden, da jobrapporten for juli viste et overraskende hop op i ledigheden fra 4,1 til 4,3 pct., mens jobskabelsen samtidig var overraskende lav.

Men måske var det blot et enkelt blip på skærmen.

- Lige pludselig er tingene faldet på plads. Og hvad der ligner et guldlok-scenario i dataene er et utroligt skifte fra det, vi havde for en uge siden, da vi havde et udsalg i markederne, siger investeringsdirektør i BMO Wealth Management US Yung-Yu Ma til Yahoo! Finance.

- Vi mener, en blød landing er helt på plads.

De seneste par uger har der ellers været stemmer fremme i debatten, som har krævet en rentesænkning fra Federal Reserve allerede før det næste planlagte rentemøde midt i september. Andre har krævet en dobbelt sænkning på 50 basispoint til den tid.

Det har også været afspejlet i markedet, hvor handelen med rentefutures for blot ti dage siden kortvarigt næsten indregnede tre gængse rentesænkninger, 0,70 pct.point, i september. Torsdag indregnes noget mindre, en nedsættelse på 32 basispoint i forhold til det nuværende niveau i 5,25-5,50 pct.

Vurderingen fra BMO støttes af mange andre eksperter, også dem hos Bank of America.

- Hvilken hård landing?, spørger Adita Bhave, seniorøkonom i investeringsbanken, ifølge Bloomberg News.

- Detailsalget i juli var på linje med vores økonomiske prognose om en blød landing. Vi er komfortable ved vores forventning om, at Federal Reserve kun vil sænke renten to gange i år med 25 basispoint hver gang i september og december.

Lige nu indregner markedet dog stadig tæt på fire rentesænkninger inden nytår til 4,39 pct., men onsdag var forventningen en slutrente i 2024 på 4,29 pct.

.\\˙ MarketWire