Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand sænkes til "sælg" hos Danske: Stærk portefølje er mere end indregnet i kursen

16/8 10:24

Zealand Pharma har med sin portefølje af fedmekandidater et stort potentiale. Der er dog også tale om et potentiale, der allerede er indregnet i aktiekursen - og mere til.

Sådan lyder vurderingen i Danske Bank, hvor analytiker Thomas Bowers har sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold".

- Vi fortsætter med at se meget potentiale i særligt fedmepipelinen, men finder det mere end indpriset i aktierne, skriver Thomas Bowers i et notat.

- Der er stadig stor usikkerhed om Petrelintid i de tidlige stadier af den kliniske udvikling og væsentlige produktionsinvesteringer er nødvendige for at indfri det mulige multiblockbuster-potentiale, fortsætter analytikeren.

Zealand Pharma går et vigtigt andet halvår i møde med masser af studiedata, heriblandt nye data fra et fase 1-studie med Dapiglutid og en udvidet fremlæggelse af data med Petrelintid.

Studiet med Dapiglutid er forløbet over 13 uger med 13 mg af fedmekandidaten og har hidtil vist et vægttab på 4,3 pct. over fire uger, hvad der ifølge Danske Bank var en skuffelse.

I første halvår af 2025 venter yderligere nyt om Dapiglutid efter et studie med 26 mg af midlet over 28 uger. Studiet har indtil videre vist en god tolerabilitet hos patienterne.

Det kan dog betyde en manglende effektivitet, pointerer Thomas Bowers.

Danske Bank fastholder sit kursmål for Zealand Pharma på 800 kr.

Zealand Pharma handles fredag uændret i 938,50 kr. efter at være åbnet 2,6 pct. højere.

.\\˙ MarketWire