Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/middag: Europæiske aktier har kurs mod bedste uge siden maj

16/8 13:07

En serie af positive data fra USA har sendt de europæiske aktier på kurs mod den bedste uge siden maj.

Det kommer dog også oven på massive fald ugen forinden, hvor recessionsspøgelset stak hovedet frem og udløste salgspanik på markederne.

Men ugens tal for inflationen, nytilmeldte ledige og detailsalget har alle gjort frygten til skamme og overbevist handlerne om, at det er muligt for den amerikanske økonomi at lande blødt.

- Der er ikke meget i de kommende data, der kan afspore stemningen på kort sigt, vurderer Chris Weston, der er researchchef hos Pepperstone Group, til Bloomberg News.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger ved middagstid 0,3 pct., hvilket sætter indekset på kurs mod fjerde dag i træk med plus og samtidig den bedste uge siden maj. I Tyskland går det toneangivende DAX-indeks op med 0,6 pct.

Der er mere ro på regnskabsfronten fredag, og i stedet er det tyske Bayer, der tager fokus.

Kemikoncernen har fået medhold i en sag som led i et stort amerikansk søgsmål, der omhandler kræftrisikoen ved anvendelse af ukrudtsmidlet Roundup.

Medholdet rækker dog kun i begrænset omfang. I løbet af det seneste år er Bayer blevet idømt bøder i milliardklassen på grund af Roundup, og selskabet har ifølge Bloomberg afsat 16 mia. dollar til forlig.

Ikke desto mindre fejrer investorerne forliget ved at sende aktien op med 11,5 pct.


.\\˙ MarketWire