Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Recessionsfrygten er forduftet - udsigt til bedste aktieuge i år

16/8 13:54

De amerikanske aktiemarkeder kan fredag sætte punktum for det, der kan blive den bedste uge siden november sidste år.

Markedets frygt for recession er for nuværende blevet sparket til hjørne oven på en stribe af gode data, hvor navnlig inflationen, detailsalget og antallet af nytilmeldte ledige blevet taget vel imod blandt investorerne.

Det har givet genlyd på aktiemarkederne, og torsdag lukkede de amerikanske indeks med store stigninger, efter at tal for detailsalget viste, at de amerikanske forbrugere bestemt ikke er færdige med at svinge kreditkortene.

Det brede S&P 500-indeks vandt frem med 1,6 pct., mens Dow Jones steg 1,4 pct., og Nasdaq gik mest op med et plus på 2,3 pct.

Fredag ser stemningen dog mere afdæmpet ud, og alle tre indeks indikerer marginale fald ved åbningen.

Med ugens strøm af positive nøgletal er der dog også sneget sig en tvivl ind hos investorerne om antallet af rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

Muligheden for en dobbelt rentesænkelse på 50 basispoint til september ser ud til at være taget af bordet, og data indikerer nu mellem 3 og 4. Da recessionsfrygten toppede i starten af august lå forventningen i markedet på mellem 5 og 6 inden nytår.

CHIPSELSKABER I FOKUS

Efter en travl regnskabsuge er der faldet mere ro på nyhedsstrømmen.

Mikrochipproducenten Texas Instruments stiger 1,5 pct. i formarkedet efter nyt om, at selskabet står til at modtage op mod 4,6 mia. dollar gennem tilskud og lån fra den store chip-pakke, som den amerikanske regering har lanceret.

Myndighedstiltaget skal anspore amerikanske virksomheder til at investere yderligere i mikrochipproduktionen på det amerikanske hjemmemarked.

Hos Texas Instruments skal tilskuddet bidrage til opførslen af fabrikker i delstaterne Utah og Texas, der ventes at koste op mod 18 mia. dollar.

Blandt de andre chip-aktier er der fald til Applied Materials, som fredag har fremlagt en prognose for fjerde kvartal, som godt nok var på linje med konsensus blandt analytikerne, men lavere end de mest optimistiske havde håbet.

Applied Materials venter nu en nettoomsætning i fjerde kvartal på 6,53-7,33 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 2-2,36 dollar.

Det har efterfølgende fået en stribe børshuse til at sænke deres kursmål for aktien, der falder med 2,5 pct. i formarkedet.

Derudover er der fokus på bilproducenten Ford, som nu må tilbagekalde 85.000 SUV'er på grund af brandfare ved motorsvigt.

Aktien har dog rystet et indledende fald af sig og stiger med 0,2 pct. i formarkedet.


.\\˙ MarketWire