Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Amerikanske boligtal sendte renten retur

16/8 17:00

Renten på det danske obligationsmarked var formiddagen igennem faldet støt, men med offentliggørelsen af svagere end ventede tal for det amerikanske boligmarked tikkede de op igen til nær gårsdagens lukkeniveau.

Større var bevægelsen dog heller ikke, og renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede i 2,23 pct. - 1 enkelt basispoint lavere end torsdag.

Handlerne havde fredag til at fordøje de seneste dages amerikanske nøgletal, der alt i alt var opmuntrende læsning.

Onsdag landede en betryggende inflationsrapport fra USA, og torsdagens detailsalg steg mere end ventet, og bekræftede investorerne i, at den amerikanske økonomi ikke er på vej mod recession. Til gengæld mindskede det også troen på antallet af rentenedsættelser i år.

Fredagens tal for det amerikanske boligbyggeri var dog en mindre streg i regningen, da der i juli blev bygget færre nye boliger end vente, mens antallet af byggetilladelser også faldt.

Det påbegyndte boligbyggeri faldt til 1.238.000 enheder fra 1.329.000 i måneden før. Her var der ventet 1.333.000 enheder af analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

Antallet af byggetilladelser faldt til 1.396.000 enheder fra 1.454.000 i juni. Her var konsensus blandt analytikerne ifølge Bloomberg 1.425.000 tilladelser.

Senere på eftermiddagen kom der dog gode tal for forbrugertillidsindekset fra University of Michigan, der steg til 67,8 i august fra 66,4 måneden før. Økonomerne havde ventet en stigning til 66,9 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire