Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aktier: Højtflyvende Bavarian steg knap 50 pct. over ugen

16/8 17:06

Der var ingen over eller ved siden af Bavarian Nordic, der for niende handelsdag i træk steg. Fredag tog aktien yderligere fart og lukkede med et samlet plus for hele ugen på 47,7 pct.

Vaccineproducenten har været løftet af et udbrud af mpox - tidligere kendt som abekopper - som kun Bavarian i øjeblikket har en godkendt vaccine mod. Sideløbende har Bavarian indsendt data til EU med henblik på at få udvidet sin godkendelse af koppevaccinen til personer i alderen 12-17 år.

I C25-indekset var stemningen omvendt mere afdæmpet oven på tre dage i træk med stigninger. Eliteindekset lukkede dog ugen med et samlet plus på 1,5 pct., efter at gode amerikanske data i ugens løb havde beroliget investorerne.

- Den bekymring, der har været om recession, er forstummet. De nøgletal, vi har fået, har berolige markedet. Det kan godt blive volatilt i andet halvår, men det virker til, at der er momentum tilbage i markedet. Aktiemarkedet er i god gænge, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

C25 lukkede fredag med et fald på 0,3 pct. i 1974,11.

BAVARIAN INDSENDTE DATA TIL EMA

Bavarian Nordic kunne fredag meddele, at man har indsendt kliniske data til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) om sin koppevaccine, Imvanex, med henblik på at få udvidet godkendelse til også at gælde personer i alderen 12-17 år.

En eventuel godkendelse er ventet i fjerde kvartal af 2024.

Bavarian Nordic steg torsdag 7,8 pct. til 240,60 kr., efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har erklæret udbruddet af mpox for en global sundhedskrise.

Siden er der fundet tilfælde af sygdommen i både Sverige og Pakistan.

Aktien stiger fredag hele 17,8 pct. til 283,50 kr.

- Det er en aktie, som når der først begynder at ske noget, så rykker den. Det er nogle voldsomme stigninger, så der kan godt komme noget profithjemtagning. Men når den først har momentum, så er der mange, der gerne vil have den med i porteføljen. Så vi skal nok vende os til, at den bliver rigtig volatil den næste uges tid, siger Mads Zink.

NKT BEKRÆFTER FORELØBIGE TAL

NKT var også med fremme efter stærk vækst i både omsætningen og indtjeningen i andet kvartal.

Det bekræftede kabelproducenten i sin kvartalsopgørelse fredag morgen, efter at selskabet 11. juli kom med foreløbige tal for perioden. Her blev også forventningerne til 2024 justeret efter opkøbet af portugisiske Solidal, og de gentages fredag.

Aktien lukkede med et plus på 4,2 pct. i 630 kr.

BOOZT FALDT EFTER SÆNKET PROGNOSE

Onlinevarehuset Boozt tog toppen af sine forventninger til 2024 i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal.

Boozt venter nu en omsætningsvækst på 7-11 pct. fra tidligere 5-15 pct. og en justeret EBIT-margin på 5,2-5,7 pct. fra 5,2-6,0 pct.

Det var med til at sende aktien ned med 4,4 pct. til 110 kr.

KURSMÅL PÅ KURSMÅL

Analytikerne har haft travlt efter en uge spækket med nye regnskaber, der har ført til nye kursmål.

For Zealand Pharmas vedkommende er kursmålet løftet hos flere børshuse efter torsdagens kvartalsregnskab, mens Danske Bank omvendt sænkede anbefalingen.

SEB løftede til 1135 kr. fra 990 kr. med anbefalingen "køb" og BTIG skruer op til 1050 kr. fra 950 kr. - ligeledes med en købsanbefaling - og Goldman Sachs har hævet til 1106 kr. fra 1016 kr. - også med anbefalingen "køb".

Danske Bank sænkede derimod sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold" og vurderer, at porteføljen er mere end indregnet i kursen. Banken fastholder sit kursmål på 800 kr.

Zealand steg dog 1,3 pct. til 951 kr.

I bunden af indekset endte Ørsted for anden dag i træk, efter et regnskab torsdag der bød på nye milliardnedskrivninger og fik flere børshuse til at sænke kursmålene.

Aktien faldt 3,9 pct. til 376,70 kr. efter et fald torsdag på 7,4 pct.

.\\˙ MarketWire