Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Endnu en plusdag - S&P 500 i længste periode med plus siden 2022

19/8 06:32

Hvad der i løbet af handlen fredag lignede en fesen afslutning på en ellers god aktieuge endte alligevel i pænt plus. Det blev den bedste aktieuge i år og den længste periode med stigninger i S&P 500 indekset - syv i streg - siden oktober 2022 blev en realitet.

Og den positive stemning ser ud til at holde fra starten af indeværende uge. Futures indikerer stigninger på 0,2-0,3 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Markedets frygt for recession blev sidste uge sparket til hjørne efter en stribe af gode data, hvor navnlig inflation, detailsalg og antal nytilmeldte ledige er blevet taget vel imod blandt investorerne.

Dog har fredagens tal for boligbyggeriet fremhævet, at der ikke alle steder i den amerikanske økonomi er fuld gang i kedlerne. Den anden vej trak fredagens forbrugertillidsindeks, Michigan-indekset, der var bedre end ventet.

- Investorerne bør vente mere volatilitet på kort sigt, da de økonomiske data sandsynligvis vil give modstridende signaler, påpeger cheføkonom Jeff Roach fra LPL Financial til Bloomberg News.

Det brede S&P 500-indeks lukkede fredag 0,2 pct. højere i 5555,15. Det blev således til en ugentlig stigning på knap 4 pct. Nasdaq-indekset steg ligeledes 0,2 pct. til 17.631,81. De 30 aktier i det smalle Dow Jones-indeks steg 0,3 pct. til 40.659,89.

Torsdag var ugens aktiefest dog på sit højeste. Det brede S&P 500-indeks steg 1,6 pct., Dow Jones-indekset steg 1,4 pct., og Nasdaq steg markante 2,3 pct.

Med ugens strøm af positive nøgletal er der sneget sig en tvivl ind hos investorerne om antallet af og størrelsen på rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

Muligheden for en dobbelt rentesænkning på 50 basispoint til september synes at være taget af bordet. Data indikerer nu 3 til 4 rentenedsættelser. Da recessionsfrygten toppede tidligere i august, var forventningen i markedet på mellem 5 og 6 nedsættelser inden nytår.

CHIPSELSKAB I FOKUS

Nyhedsstrømmen er tyndet noget ud, men fredag var der fokus på Applied Materials der havde fremlagt en skuffende prognose for fjerde kvartal.

Aktien blev sendt ned med 2,0 pct. til 207,56 dollar. Torsdag steg den dog 5,1 pct. efter stigninger seks dage i træk på samlet 19 pct. Omsætningen var mere 300 pct. større end gennemsnittet for de seneste tyve dage oplyser Bloomberg.

Prognosen var på linje med konsensus blandt analytikerne, men lavere end de mest optimistiske havde håbet. De havde ventet en større payoff på investeringerne i kunstig intelligens.

Applied Materials venter nu en nettoomsætning i fjerde kvartal på 6,53-7,33 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 2-2,36 dollar.

Det har efterfølgende fået en stribe børshuse til at sænke kursmål for aktien.

Resultatet for tredje kvartal var dog bedre end ventet, da den ordinære indtjening per aktie blev 2,12 dollar mod ventet ifølge Bloomberg 2,03 dollar og 1,90 dollar i tredje kvartal af regnskabsåret før.

Måske var meldingen med til at trække mikrochipproducenten Texas Instruments ned. Den faldt med 1,0 pct til 199,98 dollar trods nyt om, at selskabet står til at modtage op mod 4,6 mia. dollar gennem tilskud og lån fra den store chip-pakke, som den amerikanske regering har lanceret.

Myndighedstiltaget skal anspore amerikanske virksomheder til at investere yderligere i mikrochipproduktionen på det amerikanske hjemmemarked.

Hos Texas Instruments skal tilskuddet bidrage til opførslen af fabrikker i delstaterne Utah og Texas, der ventes at koste op mod 18 mia. dollar.

Aktien lå ellers til en solid stigning op til åbningen.

Øvrige større tech-aktier endte blandet. Chipkæmpen Nvidia steg 1,4 pct. til 124,55 dollar, mens Apple steg 0,6 pct. til 226,08 dollar. Microsoft faldt marginale 0,4 pct. til 419,18 dollar, mens Meta dykkede 1,6 pct. til 528,89 dollar. Google-ejeren Alphabet klarede også frisag og steg 1,0 pct. til 164,74 dollar.

BUFFET SENDTE FORTSAT ULTA BEAUTY OP

Helt i top i torsdagens S&P 500-indeks lå Ulta Beauty med en stigning på 11,2 pct., efter at investeringsmilliardæren Warren Buffetts selskab, Berkshire Hathaway, havde købt 690.000 aktier i kosmetikselskabet for 266 mio. dollar. Stigningen fortsatte fredag omend i et mere beskedent omfang. Aktien steg fredag 3,1 pct. til 377,23 dollar. Omsætningen er over 300 pct. højere end gennemsnittet for de seneste tyve dage.

STORE UDSVING TIL MINDRE SELSKABER

Det finansielle rådgivningsselskab H&R Block steg 12,0 pct. til 64,36 dollar efter at have leveret forventningerne til næste år, der var bedre end ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

B. Riley Financials. der rådgiver indenfor det finansielle område, steg 16,0 pct. til 5,85 dollar efter selskabets storaktionær og medgrundlægger, Bryant Riley, har foreslået bestyrelsen at han opkøber alle aktier i selskabet som han ikke ejer i forvejen for 7 dollar per aktie. Han ejer ifølge Bloomberg 23,2 pct. af aktierne i forvejen.

Selskabet har været udsat for markante udsving og selv om 7 dollar giver en præmie i forhold til notering før offentliggørelsen, så er det markant under niveauet, som aktien lå i i sidste uge - 17 dollar. Mandag advarede selskabet om et markant tab på en investering i Franchise Group. Siden mandag og inden fredag havde aktien tabt omkring 70 pct.

Madison Square Garden Entertainment har leveret regnskab og steg 4,8 pct. til 40,51 dollar efter at underholdingskoncernen har leveret en omsætning, der var bedre end ventet i selskabets fjerde kvartal.

I den lettere kuriøse afdeling steg aktierne i rumselskabet Rocket Lab med 12,4 pct. til 6,55 dollar efter at har klargjort og sendt to rumskibe, der skal til Mars, til affyringsramperne på Cap Canaveral.

.\\˙ MarketWire