Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Pusterum i forventning om nye rentepositive meldinger

19/8 06:32

De asiatiske aktieinvestorer tager sig et pusterum mandag i slipstrømmen af de globale aktiers optur i sidste uge, der endte med den stærkeste udvikling i ni måneder.

Denne uge forventes at bekræfte forventningerne om, at den afkølende inflation vil sætte gang i en cyklus af rentenedsættelser i USA. Og udsigten til lavere rente sender guld over 2500 dollar per troy ounce for første gang, mens dollar er på retræte.

Forvarslerne kom i weekenden, hvor Mary Daly og Austan Goolsbee fra den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg begge markerede muligheden af monetære lempelser i september.

Signalerne kommer få dage før Federal Reserves topchef, Jerome Powell, skal tale i på bankens centralbanksymposium i Jackson Hole, Wyoming, fredag. Det får investorer til at antage, at han vil bekræfte, at de seneste økonomiske data taler for en rentereduktion.

- Inflationen er måske ikke helt ved målet på 2 pct. endnu, men den er tæt på, og det går i den rigtige retning. Så selvom det kan være for tidligt at erklære sejr - og centralbankfolk vil bestemt forsøge at undgå det i deres officielle retorik - er inflationsforskrækkelsen, der har domineret den pengepolitiske debat, siden priserne begyndte at stige under pandemien, stort set forsvundet, siger økonom Christian Keller fra Barclays ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,7 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktieindeksfutures stigninger i New York i størrelsesordenen 0,1-0,3 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner senere mandag.

I Tokyo gjorde investorerne ikke meget væsen af sig i formiddagens handel. Det toneangivende Nikkei-indeks var så godt som fladt, men efter frokostpausen trækkes gevinster hjem i takt med en styrkelse af den japanske yen.

Nikkei-indekset falder 0,8 pct. Og Topix-indekset dykker samtidig 0,6 pct.

De kinesisk aktieinvestorer er modsat i god stemning.

Shanghai Composite-indekset stiger 0,5 pct., og CSI 300 øger 0,4 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 1,1 pct.

I Taiwan stiger Taiex-indekset 0,6 pct., mens Kospi indekset i Sydkorea viger 0,3 pct.

Singapores Strait Times stiger 0,1 pct., og ASX-indekset på børsen i Sydney ligger med en gevinst på 0,2 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,8
Topix-0,6
Hongkongs Hang Seng+1,1
China Shanghai Composite+0,5
China CSI 300
+0,4
Taiwan Taiex+0,6
Sydkoreas Kospi-0,3
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI+0,1
Sydney ASX 200+0,2

.\\˙ MarketWire