Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic kan fremstille 10 mio. doser ekstra mpox-vacciner inden udgangen af 2025

19/8 07:04

Bavarian Nordic vil inden udgangen af 2025 have mulighed for at fremstille 10 mio. doser mpox-vacciner udover de nuværende ordrer, og allerede i år vil det danske selskab kunne levere op til 2 mio. doser.

Det oplyste selskabet i en meddelelse lørdag.

Et stort udbrud af mpox hærger i øjeblikket i Den Demokratiske Republik Congo, og Africa Centers for Disease Control and Prevention (Africa CDC) erklærede som følge af udviklingen tirsdag en folkesundhedsmæssig nødsituation af kontinental sikkerhed (PHECS).

Onsdag blev efterfulgt af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), der erklærede mpox for en folkesundhedsmæssig nødsituation af international betydning (PHEIC).

Det har givet anledning til Bavarians status i weekenden om sine planer for at sikre forsyningen af vacciner til at tackle det nuværende udbrud.

I forbindelse med det seneste udbrud i 2022/23 leverede Bavarian Nordic mere end 15 mio. doser af sin vaccine til mere end 76 lande.

Siden da, har selskabet opbygget et lager, og det planlægger som reaktion på de seneste begivenheder også at øge vaccineproduktionen for at sikre fortsat lige adgang til mpox-vaccinen.

- Derfor har virksomheden informeret Africa CDC om, at den har kapacitet til at fremstille 10 mio. doser inden udgangen af 2025, ud over de nuværende ordrer, og at den allerede kan levere op til 2 mio. doser i år, skriver Bavarian Nordic.

Aktien i Bavarian Nordic er steget i ni dage i træk, hvilket samlet løber op i en kursstigning på 58 pct. Fredag endte aktien i 283,50 kr. efter en stigning på 17,8 pct.

.\\˙ MarketWire