Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Bavarian atter i fokus efter vaccineudmelding

19/8 08:30

Bavarian Nordic er endnu en gang i fokus efter medicinalvirksomheden lørdag meldte ud, at det kan fremstille 10 mio. ekstra doser mpox-vacciner inden udgangen af 2025.

Sidste uge steg Bavarian med 47,7 pct., og det kan vise sig at blive endnu en volatil uge for den danske medicinal-aktie, da investorer kan øjne muligheden for at hive en gevinst hjem.

I regnskabskalenderen er der udsigt til en stille mandag, hvor ingen af de danske C25-selskaber kommer med regnskab. Derfor har handlerne muligheden for at puste ud, inden der senere på ugen venter regnskaber fra Jyske Bank, Coloplast, Unibrew, GN og Bavarian.

C25-indekset lukkede fredag med lille fald på 0,3 pct. for dagen til 1974,11.

Futures-markederne indikerer ligeledes en stille start på ugen, hvor de amerikanske futures viser en lille fremgang, mens det tyske DAX-indeks viser et lille fald.

BAVARIAN KAN PRODUCERE 10 MILLIONER EKSTRA DOSER

Bavarian Nordic har i weekenden gjort status for sine samarbejder med en række globale sundhedsberedskaber, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i sidste uge erklærede udbruddet med mpox for en global sundhedskrise.

Vaccineproducenten oplyser, at den er i tæt samarbejde med alle interessenter med henblik på at sikre lige adgang til Bavarians koppevaccine.

I år kan selskabet levere 2 mio. doser, og inden udgangen af 2025 vil der kunne blive produceret 10 mio. doser. Sidste uge steg aktien i Bavarian Nordic mere end 47 pct. som reaktion på mpox-udbruddet. Derfor kan der vente en volatil uge for aktien. Det vurderede Danske Banks chefhandler, Mads Zink, fredag.

- Når den først har momentum, så er der mange, der gerne vil have den med i porteføljen. Så vi skal nok vænne os til, at den bliver rigtig volatil den næste uges tid, lød det fra Danske Banks chefhandler.

I kølvandet på sidste uges store stigninger, har Nordea valgt at løfte Bavarians kursmål til 338 kr. fra 331 kr. og gentager anbefalingen "køb".

Fredag steg Bavarian-aktien med 17,8 pct. til 283,50 kr.

NOVO SÆNKET

Der er analytikernyt til Novo Nordisk, som har fået sænket anbefalingen til "underperform" fra "hold" hos børshuset Baptista Research. Samtidig er kursmålet for Novos ADR-notering i USA sænket til 127 dollar fra 150,40 dollar. Det nye kursmål svarer til 858 kr.

Fredag faldt Novo-aktien med 1 pct. til 919 kr.

Derudover er der analytikernyt til GN. ABG har sænket sit kursmål til 225 kr. fra 235 kr. og gentager anbefalingen "køb".

MÆRSK PÅ VEJ MOD MILLIARDINVESTERING I PAKISTAN

A.P. Møller - Mærsk vil investere 2 mia. dollar, svarende til 13,5 mia. kr., i Pakistans havne- og transportinfrastruktur over de næste to år.

Det sagde Pakistans minister for maritime anliggende, Qaiser Ahmed Sheikh, lørdag, ifølge flere medier, herunder Business Recorder.

Derudover får Mærsk nyt fra sin israelske konkurrent ZIM mandag, der fremlægger regnskab inden børsåbning.

Mærsk-aktien endte fredag med et fald på 0,6 pct. og lukkede i 10530 kr.

TRIFORK LANDER MILLIARDAFTALE

Blandt sidepapirerne er der nyt til Trifork og datterselskabet Nine, der er blevet valgt som en ud af seks udbydere til et it-projekt for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Aftalen løber over fire år og har en samlet økonomisk ramme på op til 3,27 mia. kr.

Trifork steg fredag med 1,2 pct. til 105,20 kr.

.\\˙ MarketWire