Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Bavarian falder til bunds efter sidste uges himmelflugt

19/8 09:31

Bavarian Nordic går til bunds i C25-indekset, til trods for at medicinalvirksomheden lørdag meldte ud, at det kan fremstille 10 mio. ekstra doser mpox-vacciner inden udgangen af 2025.

Sidste uge steg Bavarian med 47,7 pct., og det kan vise sig at blive endnu en volatil uge for den danske medicinal-aktie, da investorer kan øjne muligheden for at hive en gevinst hjem.

Derudover har morgen budt på en lang række analytikerændringer i kølvandet af sidste uges regnskaber, hvor Vestas falder til bunds i C25-indekset efter en sænket anbefaling fra Deutsche Bank.

I regnskabskalenderen er der udsigt til en stille mandag, hvor ingen af de danske C25-selskaber kommer med regnskab. Derfor har handlerne muligheden for at puste ud, inden der senere på ugen venter regnskaber fra Jyske Bank, Coloplast, Unibrew, GN og Bavarian.

C25-indekset åbner med et lille plus på 0,2 pct. i 1977,45.

BAVARIAN KAN PRODUCERE 10 MILLIONER EKSTRA DOSER

Bavarian Nordic har i weekenden gjort status for sine samarbejder med en række globale sundhedsberedskaber, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i sidste uge erklærede udbruddet med mpox for en global sundhedskrise.

Vaccineproducenten oplyser, at den er i tæt samarbejde med alle interessenter med henblik på at sikre lige adgang til Bavarians koppevaccine.

I år kan selskabet levere 2 mio. doser, og inden udgangen af 2025 vil der kunne blive produceret 10 mio. doser. Sidste uge steg aktien i Bavarian Nordic mere end 47 pct. som reaktion på mpox-udbruddet. Derfor kan der vente en volatil uge for aktien. Det vurderede Danske Banks chefhandler, Mads Zink, fredag.

- Når den først har momentum, så er der mange, der gerne vil have den med i porteføljen. Så vi skal nok vænne os til, at den bliver rigtig volatil den næste uges tid, lød det fra Danske Banks chefhandler.

I kølvandet på sidste uges store stigninger, har Nordea valgt at løfte Bavarians kursmål til 338 kr. fra 331 kr. og gentager anbefalingen "køb".

Mandag morgen falder Bavarian-aktien med 2,3 pct. til 277,10 kr.

NOVO OG VESTAS SÆNKET

Der er masser af analytikernyt at forholde mandag morgen, hvor blandt andet Novo og Vestas er blevet set i sømmene af analytikerne.

Novo har fået sænket anbefalingen til "underperform" fra "hold" hos børshuset Baptista Research. Samtidig er kursmålet for Novos ADR-notering i USA sænket til 127 dollar fra 150,40 dollar. Det nye kursmål svarer til 858 kr.

Novo åbner mandagen med et fald på 0,3 pct. til 916 kr.

Vestas får sænket anbefalingen hos Deutsche Bank til "hold" fra "køb" efter vindmølleproducentens regnskab for andet kvartal.

Kursmålet trimmes desuden til 175 kr. fra 200 kr., fremgår det af et notat fra banken mandag morgen.

Analytiker John Kim skriver, at banken samlet set er blevet lidt mere negativ, hvilket afspejler sig i estimaterne, indtil Vestas kan levere mere konsistente resultater.

Omvendt løfter BNP Paribas anbefalingen for Vestas til "neutral" fra "underperform". Kursmålet er dog uændret på 160 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Vestas falder 0,5 pct. til 158,65 kr.

Blandt de øvrige C25-aktier har både Ambu og NKT fået løftet kursmålet hos Danske Bank. Ambu løftes til 160 kr. fra 130 kr. forud for medicoselskabets regnskab for tredje kvartal 30. august. Anbefalingen er uændret "hold". NKT hæves til 680 kr. fra 640 kr. med den fortsatte anbefaling "hold".

Ambu-aktien stiger 1,2 pct. til 149,65 kr, mens NKT falder 0,2 pct. til 629 kr.

TRIFORK LANDER MILLIARDAFTALE MEN NEDJUSTERER

Der er blandet nyt fra Trifork, som på den ene side har meldt nedjusterede forventninger til året, mens it-selskabet samtidig kan meddele, at det er blevet valgt som en af udbyderne til et it-projekt med en samlet økonomisk ramme på op til 3,27 mia. kr.

Nedjusteringen skyldes primært en svagere end ventet udvikling i hovedforretningen.

Trifork falder mandag med 0,2 pct. til 105 kr.

.\\˙ MarketWire