Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian har mistet sine vinger i lysegrønt marked

19/8 11:20

Den højtflyvende Bavarian Nordic-aktie må mandag lidt ned på jorden igen, mens GN-aktien ligger i toppen forud for torsdagens regnskab.

Sidste uge steg Bavarian med 47,7 pct., og det kan vise sig at blive endnu en volatil uge for den danske medicinal-aktie, da investorer kan øjne muligheden for at hive en gevinst hjem.

Samlet set ligger C25-indekset med et lille plus på 0,2 pct. i 1977,08, hvilket er på linje med udviklingen for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Markedsdeltagerne har ikke nogen større nøgletal at kigge efter mandag, og ugens makromæssige højdepunkt bliver Jackson Hole-centralbankkonferencen sidst på ugen, hvor især fredagens meldinger fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell bliver imødeset.

BAVARIAN KAN PRODUCERE 10 MILLIONER EKSTRA DOSER

Bavarian Nordic falder med 4,5 pct. til 270,80 kr. Vaccineselskabet har i weekenden gjort status for sine samarbejder med en række globale sundhedsberedskaber, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i sidste uge erklærede udbruddet med mpox for en global sundhedskrise.

Vaccineproducenten oplyser, at den er i tæt samarbejde med alle interessenter med henblik på at sikre lige adgang til Bavarians koppevaccine.

I år kan selskabet levere 2 mio. doser, og inden udgangen af 2025 vil der kunne blive produceret 10 mio. doser. Sidste uge steg aktien i Bavarian Nordic mere end 47 pct. som reaktion på mpox-udbruddet. Derfor kan der vente en volatil uge for aktien. Det vurderede Danske Banks chefhandler, Mads Zink, fredag.

- Når den først har momentum, så er der mange, der gerne vil have den med i porteføljen. Så vi skal nok vænne os til, at den bliver rigtig volatil den næste uges tid, lød det fra Danske Banks chefhandler.

I medicinalsektoren er der ligeledes pres på Zealand Pharma, som falder 4,3 pct. til 910 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

ANALYSENYT

Der er masser af nyt fra analytikerkorpset at forholde sig til mandag, hvor blandt andet GN, Ambu, Demant, Novo og Vestas er blevet set i sømmene af analytikerne.

GN ligger i toppen af C25-indekset med et plus på 2,5 pct. i 186,50 kr.

Finanshuset ABG Sundal Collier har forud for torsdagens regnskab gentaget den positive anbefaling "køb" for GN-aktien, men sænket kursmålet med 10 kr. til 225 kr.

Ambu ligger med et plus på 2,2 pct. højere i 151,20 kr. med fremme i C25-feltet, efter at Danske Bank har hævet sit kursmål for aktien til 160 kr. fra 130 kr. med en gentagelse af anbefalingen "hold".

Demant har i kølvandet af sit regnskab i sidste uge fået løftet anbefalingen hos børshuset Kepler Cheuvreux, der ser frem mod bedring i 2025.

Anbefalingen løftes til "hold" fra "reducer", mens kursmålet omvendt sænkes til 280 kr. fra fra 310 kr.

Demant-aktien stiger 0,8 pct. til 271,20 kr.

Novo har fået sænket anbefalingen til "underperform" fra "hold" hos børshuset Baptista Research. Samtidig er kursmålet for Novos ADR-notering i USA sænket til 127 dollar fra 150,40 dollar. Det nye kursmål svarer til 858 kr.

Novo ligger med et fald på 0,6 pct. til 913,90 kr.

Vestas får sænket anbefalingen hos Deutsche Bank til "hold" fra "køb" efter vindmølleproducentens regnskab for andet kvartal.

Kursmålet trimmes desuden til 175 kr. fra 200 kr., fremgår det af et notat fra banken mandag morgen.

Analytiker John Kim skriver, at banken samlet set er blevet lidt mere negativ, hvilket afspejler sig i estimaterne, indtil Vestas kan levere mere konsistente resultater.

Omvendt løfter BNP Paribas anbefalingen for Vestas til "neutral" fra "underperform". Kursmålet er dog uændret på 160 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Vestas stiger 0,3 pct. til 159,95 kr.

TRIFORK LANDER AFTALE MEN NEDJUSTERER

Der er blandet nyt fra Trifork, som på den ene side har meldt nedjusterede forventninger til året, mens it-selskabet samtidig kan meddele, at det er blevet valgt som en af udbyderne til et it-projekt med en samlet økonomisk ramme på op til 3,27 mia. kr.

Nedjusteringen skyldes primært en svagere end ventet udvikling i hovedforretningen.

Trifork falder 4,9 pct. til 100 kr.

.\\˙ MarketWire