Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Bavarian og Zealand ramt af gevinsthjemtaning i stille grønt marked

19/8 17:04

Bavarian Nordic og Zealand Pharma var mandag udsat for gevinsthjemtagning, mens Mærsk-aktien sejlede helt frem i eliteindekset efter opløftende konkurrentnyt.

- Det er lidt en mellemdag i dag, hvor vi kører lidt videre fra det positive momentum, vi havde i sidste uge, siger Danske Banks chefhandler Mads Zink til MarketWire.

Han forklarer også, at volumen er lav, så der skal ikke så meget til at rykke kurserne.

Samlet set lukkede C25-indekset med et plus på 0,7 pct. i 1988,17, hvilket var på linje med udviklingen for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Ugens makromæssige højdepunkt bliver Jackson Hole-centralbankkonferencen sidst på ugen, hvor især fredagens meldinger fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell bliver imødeset.

BAVARIAN UDSAT FOR GEVINSTHJEMTAGNING EFTER UGEPLUS PÅ 47 PCT.

Bavarian Nordic faldt 4,6 pct. til 270,50 kr., efter at aktien sidste uge steg med mere end 47 pct. som reaktion på mpox-udbruddet.

Der er ikke noget nyt ude fortæller Mads Zink, der henviser til, at det er helt naturligt, at aktien må opgive noget af det vundne terræn efter sådan en stigning.

- Efter sådan en stigning, så går der altid lidt tid, hvor man skal finde en balance mellem købere og sælgere, udtaler chefhandleren, der venter, at aktien vil være volatil hele ugen.

I medicinalsektoren var der også pres på Zealand Pharma, der dykkede 4,4 pct. til 909 kr.

Her henviser Mads Zink også til, at aktien har været meget volatil, og at mandagens kursbevægelse måske kan forklares med gevinsthjemtagning.

MÆRSK FÅR POSITIVT NYT FRA ZIM

A.P. Møller - Mærsks B-aktie endte med et plus på 3,1 pct. i 10.860 kr., en udvikling der kom gang i, efter at den israelske konkurrent ZIM opjusterede sine forventninger efter en stærk udvikling i andet kvartal og opløftende forventninger til andet halvår.

Målt på den justerede EBITDA-indtjening har ZIM lagt mere end 1 mia. dollar til prognosen, så den nu lyder på 2,6-3,0 mia. dollar fra 1,15-1,55 mia. dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 2,31 mia. dollar.

- Vi forventer, at vores resultater i anden halvdel af 2024 bliver bedre end dem fra første halvår, drevet af fortsat pres på efterspørgsel efter krisen i Det Røde Hav og kombineret med de aktuelle favorable vilkår for efterspørgslen, siger ZIM's topchef Eli Clickman i forbindelse med regnskabet.

ANALYSENYT

Der var masser af nyt fra analytikerkorpset at forholde sig til mandag.

GN sluttede i toppen C25-indekset med et plus på 2,8 pct. i 187,05 kr.

Finanshuset ABG Sundal Collier har forud for torsdagens regnskab gentaget den positive anbefaling "køb" for GN-aktien, men sænket kursmålet med 10 kr. til 225 kr.

Ambu lukkede med et plus på 3,4 pct. højere i 152,90 kr. øverst i C25, efter at Danske Bank har hævet sit kursmål for aktien til 160 kr. fra 130 kr. med en gentagelse af anbefalingen "hold".

Demant har i kølvandet af sit regnskab i sidste uge fået løftet anbefalingen "hold" fra "reducer" hos børshuset Kepler Cheuvreux, der omvendt har skåret kursmålet til 280 kr. fra fra 310 kr.

Demant-aktien endte 2,1 pct. højere i 270,60 kr.

Vestas får sænket anbefalingen hos Deutsche Bank til "hold" fra "køb", mens kursmålet er trimmet til 175 kr. fra 200 kr.

Analytiker John Kim skriver, at banken samlet set er blevet lidt mere negativ, hvilket afspejler sig i estimaterne, indtil Vestas kan levere mere konsistente resultater.

Omvendt løftede BNP Paribas anbefalingen for Vestas til "neutral" fra "underperform" med et uændret kursmålt på 160 kr.

Vestas steg 0,8 pct. til 160,75 kr.

Carlsberg-aktien hang med et fald på 1,4 pct. til 765 kr. i bremsen, efter at bryggeriet meddelte, at Lars Lehmann, der er Carlsbergs direktør for Central- og Østeuropa samt Indien har besluttet at forlade selskabet til fordel for et andet job.

.\\˙ MarketWire