Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Ottende plusdag i træk - Nvidia i front og AMD belønnet for opkøb

20/8 06:32

De amerikanske aktier, som i sidste uge steg mest siden 2022, indledte mandag den nye uge med yderligere fremgang.

Tirsdag morgen svinger muligheden for at rækken af positive dage forlænges frem og tilbage. Futures er meget tæt på udgangspunktet, men har været i såvel positivt som negativt territorium.

Mandag steg markedet for ottende handelsdag i træk med et samlet plus i perioden på 8 pct., mens de foregående ugers store markedsuro næsten ikke længere kunne ses i bakspejlet.

Baggrundstæppet for kursstigningerne var sidste uges godartede økonomiske nøgletal med en aftagende inflation og et overraskende stærkt detailsalg i USA.

Den amerikanske regnskabssæson er gået en del ned i tempo, dog med tal fra flere kendte detailnavne i denne uge, og næste helt store begivenhed bliver først i næste uge, når Nvidia kommer med sine kvartalstal.

I denne uge er fokus derfor især på den amerikanske centralbanks årlige symposium i Jackson Hole, Wyoming, hvor Federal Reservs chef, Jerome Powell, holder sin tale fredag.

Det brede S&P 500-indeks steg 1,0 pct., mens Dow Jones også gik op med 0,6 pct., og Nasdaq vandt mest med 1,4 pct.

- Med Jackson Hole-symposiet og formand Powells tale på fredag er der gode grunde for investorerne til at sidde på deres hænder i denne uge, siger Matt Maley, der er chefstrateg hos Miller Tabak + Co., til Bloomberg News.

- Ja, en del detailselskaber rapporterer tal i denne uge, men data, som har det med at bevæge markederne særligt meget, vil være fraværende i denne uge, fortsætter han.

BELØNNET FOR NVIDIA-UDFORDRING

I S&P 500-indekset var det mandag de teknologitunge sektorer, der klarede sig bedst med plusser til it-aktierne, til cyklisk forbrug og til kommunikationsservice på 1,1-1,4 pct.

Der var mandag ikke en eneste sektor i rødt, og derfor var der også fremgang til cykliske sektorer som energi, industri, finans samt råvarer og materialer på 0,4-0,6 pct., mens sundhed også gik frem med 0,6 pct.

Det var Nvidia, som trak mest top i markedet med et plus på 4,4 pct. Her var nyheden om, at investeringsbanken Goldman Sachs anser forholdet mellem risiko og afkast for AI-aktien som "favorabel" inden næste uges kvartalstal, i fokus.

Konkurrenten Advanced Micro Devices, AMD, vandt samtidig 4,5 pct. og blev dermed belønnet for nyheden om, at chipproducenten vil overtage serverproducenten ZT Systems for 4,9 mia. dollar.

Opkøbet skal gøre det lettere for kunderne at implementere brugen af AMD's AI-chips, og dermed ses det som en udfordring af Nvidias dominerende position.

Andre chipnavne vendte samtidig mandag en negativ start til stigninger med plus til Broadcom på 1,2 pct. og plus til Intel på 3,1 pct.

Ligeledes inden for it rettede Apple sig næsten helt, men tabte dog 0,1 pct., mens Microsoft omvendt vendte rundt til en stigning på 0,7 pct.

I kommunikationsservice var der et plus til Alphabet på 2,3 pct., og også Meta Platforms vendte rundt til en stigning på 0,4 pct., mens der i cyklisk forbrug desuden var fremgang til Tesla på 3,1 pct. Amazon vandt samtidig 0,7 pct.

CEO-FARVEL BELØNNET

Mandagen bød på et regnskab fra Estée Lauder, som skuffede med en svag prognose for det nye regnskabsår 2024/25, men omvendt tolkedes nyheden om, at topchef Fabrizio Freda vil stoppe til juni næste år, positivt.

Aktien i kosmetikselskabet, der regner med en salgsvækst på minus 1 til plus 2 pct. i det nye regnskabsår mod konsensus om en fremgang på 5,6 pct., tabte 2,2 pct., men lå i formarkedet nede med mere end 6 pct.

På nyhedsfronten besluttede bilkæmpen General Motors sig for at afskedige 1000 programmører med det formål at strømline sine software- og serviceløsninger. Det påvirkede dog ikke aktiekursen alverden, da den blot steg 1,0 pct.

.\\˙ MarketWire