Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Bavarian, Novo Nordisk og Ørsted

20/8 06:32

BØRSEN

INVESTORER OM BAVARIAN: FLERE KURSHOP KAN VÆRE PÅ VEJ, MEN INGEN KENDER POTENTIALET

Et udbrud af mpox i Afrika har skubbet massivt bag på Bavarian nordic-aktien. Spørgsmålet er, om der er grobund for yderligere kurshop forude, eller om aktien er steget for hurtigt. (Forside, side 4)

GPV HAR SAGT FARVEL TIL 600 I ÅR GRUNDET LAV AKTIVITET GLOBALT

Elektronikkoncernen GPV har tabt 750 mio. kr. i omsætning i første halvår. Topchefen venter ikke vækst før næste år. (Side 2)

VESTLIGE FLYSELSKABER DROPPER RUTER TIL KINA

Europæiske fly taber markedsandele til Kina. De europæiske flyselskaber kan ikke flyve i russisk luftrum og dropper derfor ruterne til Kina. Det udnytter kinesiske konkurrenter, der øger trafikken til storbyer som London. (Side 8)

LANGSIGTEDE INVESTORER BØR BEVARE ROEN

De globale finansmarkeder har haft et godt første halvår med faldende inflation, stabilisering på rentemarkedet, pæne vækstrater og aktiekursstigninger på 17 pct. Det blev midlertidigt afbrudt i starten af august, hvor det japanske aktiemarked på en enkelt dag faldt med hele 12 pct., og hvor de europæiske og amerikanske børser samtidig blev ramt af usikkerhed om en global recession. (Side 12-13)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK VIL RYDDE OP I NEGATIVE MILJØEFFEKTER EFTER GIGANTISK SUCCES

Jo mere der bliver solgt af Novo Nordisks Ozempic og Wegovy, desto mere klima- og miljøskadeligt plastik bliver der brugt. Nu har selskabets miljødirektør travlt med at finde på nye og alternative løsninger. (Forside, side 4-5)

MYNDIGHED GÅR IND I SAG OM PYRAMIDESPIL EFTER AFSLØRINGER

På de sociale medier lokker influencerlignende profiler med drømmen om rigdom og økonomisk frihed for virksomheden iGenius. Nu går Spillemyndigheden ind i sagen, hvor de foreløbig vurderer, at der er tale om et ulovligt pyramidespil. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANISH CROWNS TYSKE KONKURRENT VIL UDVIDE MASSIVT

Den tyske slagterigigant Tönnies gør klar til en kraftig ekspansion i Danmark gennem sit danske slagteriselskab, Tican. Hvis det lykkes, kan det få fundamentet under Danish Crown til at slå nye revner. (Forside, side 4)

DANSK UBER-PARTNER KÆMPER MED BÅDE LOVEN OG ØKONOMIEN

Taxafirmaet Drivr, der har indgået et samarbejde med Uber, mener selv, at det står stærkere end nogensinde, selv om regnskaberne er blodrøde og et ulovligt lån har skabt panderynker hos selskabets egen revisor. (Side 2)

ØRSTEDS PRESTIGEPROJEKT VÆLTEDE, SELV OM BILL GATES VAR KLAR MED KÆMPE INDSKUD

Microsoft-grundlægger Bill Gates var klar til at investere massivt i Ørsteds svenske metanolprojekt. Alligevel valgte Ørsted at lukke ned og tage et milliardtab. (Side 8)

B&O TRYKKER RIMELIG HÅRDT PÅ SPEEDEREN IFØLGE FORMAND

Bang & Olufsen vil rejse 200 mio. kr. og har nu fået investorernes godkendelse til projektet. Det handler om kapital til at være offensiv igen, for nu er der en god mulighed for at vokse, siger B&O-formand Juha Christensen. (Side 16)

.\\˙ MarketWire