Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab får betinget EU-godkendelse af kræftmiddel i endnu en behandling

20/8 06:35

Genmab har mandag modtaget en betinget godkendelse at kræftmidlet Tepkinly til behandling som monoterapi af voksne patienter med refraktær follikulær lymfom, efter patienterne har været igennem to eller flere andre linjer af systemisk terapi.

Det fremgår af en meddelelse fra biotekselskabet.

Tepkinly, hvis aktive stof hedder Epcoritamab, er det første subkutane T-celle bispecifikke antistof, som er godkendt til behandling af patienter i EU og EØS-landene. I forvejen er midlet godkendt i Europa til behandling diffust storcellet B-celle-lymfom.

- Follikulært lymfom kan være udfordrende at behandle, og dagens godkendelse af Tepinkly til behandling af recidiverende/refraktær follikulært lymfom efter to eller flere linjer af systemisk terapi markerer en vigtig milepæl for patienter i EU, der har brug for flere behandlingsmuligheder, som tilbyder en balance mellem meningsfuld effektivitet og gunstig sikkerhed, udtaler Genmabs topchef, Jan van de Winkel, i meddelelsen.

Follikulært lymfom er den næstmest udbredte form for Hodgkins-lymfom og udgør 20-30 pct. af alle sygdomstilfældene. Der er ingen kur mod kræftformen, og Genmab oplyser, at der heller ikke er nogen standard tredjelinje-behandling. Patienter, som i tidligere behandlinger registrerer remission, oplever samtidig "ofte" tilbagefald.

- Godkendelsen af Epcoritamab af EU-kommissionen er en lovende nyhed for lymfomfællesskabet, siger Kate Rogers, chef for Follicular Lymphoma Foundation.

- Da recidiverende eller refraktær follikulært lymfom kan være en meget udfordrende form for kræft at behandle, især i senere behandlingslinjer, er det afgørende, at patienter og læger har yderligere muligheder, når det kommer til behandling af denne type kræft.

.\\˙ MarketWire