Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Goldman Sachs ser kursstigninger de næste fire uger

20/8 06:34

Væk er tilsyneladende den nervøsitet og bekymring, der for et par uger siden sendte aktiemarkederne kraftigt ned, for investeringsbanken Goldman Sachs spår ovenpå den seneste uges kursfremgange i USA, at det vil fortsætte de næste fire ugers tid.

- Smertehandelen for aktier er højere, og barren for at være negativ på stranden til Labor Day-grillfesten er høj, skriver Scott Rubner, global markedsdirektør i investeringsbanken, ifølge Bloomberg News i et notat.

"Smertehandelen" eller "pain trade" er et udtryk for markedsbevægelser, der går imod den generelle konsensus eller de mest udbredte positioner i markedet.

Scott Rubner havde tidligere i år ret, da han i juni advarede om en sommerkorrektion i amerikanske aktier efter den 4. juli, men han er nu blevet positiv på grund af markedets positionering og udsigten til tilstrømning af nye midler til markedet.

- Det vil virke som medvind, da sælgerne er løbet tør for ammunition.

Pengestrømmene ventes ifølge den amerikanske investeringsbank være positive for markedet, da systemiske fonde igen vil øge deres eksponering efter at have reduceret den samlede lange eksponering over for aktier fra 450 mia. dollar i juli til nu 250 mia. dollar. Da august samtidig typisk oplever en mindre likviditet på grund af den amerikanske feriesæson, kan det relativt set påvirke kraftigere end ellers.

Tilbagegangen for aktierne for et par uger siden udgør ifølge Scott Rubner årets bedste købsmulighed, selv om han forudser nogen volatilitet frem mod det amerikanske præsidentvalg til november. Goldmans investeringsekspert spår derfor, at S&P 500 vil kunne nå 6000 indekspoint inden nytår, eller 7 pct. over mandagens lukkeniveau.

I den forbindelse ser han øgede investeringer fra en række fonde, som formentlig vil købe aktier uanset retningen på markedet, ligesom fonde med volatilitetskontrol formentlig vil øge deres investeringer, efter at VIX, Wall Streets såkaldt "frygtindeks", igen er faldet tilbage.

Ydermere, peger Goldman-strategen på, er de professionelle handlere igen positioneret på en sådan måde i optionsmarkedet, at de vil købe aktier, når de falder, og sælge, når de stiger. Såkaldt "positiv gamma". Under de foregående ugers markedsuro trykkede de hårdere på salgsknapperne, jo mere markedet faldt. Forandringen fra lang i aktier til kort og tilbage til lang på tre uger, er den største bevægelse i de eksisterende data, som Goldman Sachs har registreret.

Desuden regner investeringsbanken med, at de amerikanske selskabers tilbagekøb af aktier frem til den 13. september, der for øvrigt er en fredag, hvor der er blackout for omkring 50 pct. af selskaberne i S&P 500, vil være på 6,6 mia. dollar om dagen.

De faldende renter gør samtidig aktierne - relativt set - mere attraktive. I det amerikanske pengemarked, de allerkorteste rentebærende papirer, er der 7300 mia. dollar under forvaltning, som kan komme i spil.

- Pengemarkederne er ved at blive substantielt forværret. Dette bjerg vil begynde at blive sendt andre steder hen efter valget i USA.

Frem mod nytår vil der dog sandsynligvis opstå markedsuro. Her fremhæver Scott Rubner og Goldman Sachs især de to uger fra den 16. september, der historisk set har været kalenderårets værste.

- Jeg vil ikke blive hængende der.

Labor Day er i år den 4. september.

.\\˙ MarketWire