Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Roligt rentebillede fortsætter - svensk rentenedsættelse ventes

20/8 07:08

Der er ikke umiddelbart de store rentebevægelser i horisonten, når man skæver frem mod åbningen af det danske obligationsmarked tirsdag.

Mandag blev en særdeles rolig dag på kontoret i både Europa og USA, og endnu en af slagsen ligger i kortene tirsdag, hvor der atter ikke er de store nøgletal at forholde sig til.

Højdepunkterne er en vækstopgørelse fra Danmark, statistik for producentpriserne i Tyskland og en endelige opgørelse af inflationen i eurozonen i juli.

I USA endte renten på den toneangivende tiårige T-bond mandag i 3,87 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end fredag og også niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Tirsdag morgen er renten kravlet et enkelt basispoint op til 3,88 pct. på markedet i Tokyo.

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende statsobligation med udløb i november 2033 mandag uændret i 2,23 pct.

Renterne holder sig efter sommerens store fald fortsat lavere, idet markedsdeltagerne stadig regner med en del flere lempelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i slutningen af året, end forventningen var før sommeren.

- Aktuelt indpriser markederne en overvejende sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank vil nedsætte renten med 25 basispoint på hver af de tre resterende møder i år. Selv om det er lidt mindre aggressivt end tidligere i måneden, så er forventningerne med til at fastholde markedsrenterne på relativt lave niveauer i både USA og Europa, skriver Jan Størup Nielsen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en morgenkommentar.

- Vi vurderer dog, at de nuværende forventninger er for aggressive og ser derfor en overvejende sandsynlighed for, at renterne over den kommende tid igen vil begynde at trække højere – præcis som det skete efter de store rentefald i slutningen af sidste år, fortsætter han.

Mens investorerne kigger frem mod weekendens centralbanksymposium i Jackson Hole, kan de i mellemtiden desuden fornøje sig med blandt andet et svensk rentemøde tirsdag.

Her venter økonomerne en nedsættelse af styringsrenten til 3,50 pct. fra 3,75 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire