Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Jyske Bank tager fokus med stærkt regnskab - Coloplasts indtjening skuffer

20/8 08:28

Regnskaberne fylder fortsat meget i billedet omkring det danske aktiemarked, og tirsdag træder blandt andet Coloplast og Jyske Bank ind på scenen i hovedrollerne frem mod dagens handelsstart.

Det sker i et afdæmpet marked, hvor også Genmab, ALK og Demant får opmærksomhed med analyseændringer, mens der også er regnskaber fra Vestjysk Bank og Trifork.

Mandag blev ugen indledt med en stigning på 0,7 pct. til 1988,17 for C25-indekset, som dermed igen er på den gode side af en samlet årsstigning på 9 pct.

Før tirsdagens start er der igen let optimisme med en stigning på 0,1 pct. til den tyske DAX-future, men udsvingene er generelt små. Derfor kan det meget vel blive regnskaberne, der kommer til at styre retningen.

Comebacket til aktierne har i USA nu strakt sig over otte handelsdage på stribe, mens det brede europæiske marked har nået fem plusdage i træk.

COLOPLAST LEVERER GODT PÅ TOPLINJEN - MEN MARGINER HALTER EFTER KONSENSUS

Coloplast leverede i sit tredje kvartal 2023/24 en anelse bedre end ventet, når det kommer til omsætningen, men til gengæld kunne medicoselskabets marginer ikke helt følge med konsensus, så derfor skuffede både indtjeningen og bundlinjen samtidig.

Coloplast solgte i kvartalet for 6885 mio. kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv havde sigtet efter 6814 mio. kr.

Til gengæld skuffede driftsresultatet før renter og skat (EBIT) eksklusive særlige poster ved at lande på 1870 mio. kr. mod konsensus om 1898 mio. kr., og på de nederste linjer i resultatopgørelsen kunne Coloplast fremvise et nettooverskud på 1274 mio. kr. mod analytikerforventningen 1334 mio. kr.

For hele året fastholdes forventningerne.

Coloplast-aktien steg mandag med 1 pct. til 934,40 kr.

Også it-selskabet Trifork fastholdt i sit regnskab for andet kvartal forventningerne til hele året.

I selve kvartalet var der let tilbagegang at spore på både toplinjen og driften.

Trifork-aktien faldt mandag med 3,4 pct. til 101,60 kr.

JYSKE BANK OPPRÆCISERER OVERSKUDSPROGNOSE EFTER STÆRKT ANDET KVARTAL

Jyske Bank leverede over forventning i sit andet kvartal, hvor stærke gebyrindtægter og kursreguleringer slog igennem ned gennem resultatopgørelsen, hvor banken også slog konsensus til nettooverskuddet.

Overskuddet endte på 1337 mio. kr., mens konsensus blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Jyske Bank selv var 1243 mio. kr.

For hele året ser banken nu nettooverskuddet ende i den øvre ende af spændet på 4,3-5,1 mia. kr.

I analyseafdelingen har Genmab fået sænket anbefalingen hos amerikanske JPMorgan til "neutral" fra "overvægt".

Derudover er kursmålet sænket til 2050 kr. fra 2500 kr.

Genmab kunne dog samtidig mandag aften oplyse, at selskabet har modtaget en betinget godkendelse at kræftmidlet Tepkinly som monobehandling af blodkræftformen refraktær follikulær lymfom.

Aktien sluttede mandag 1,8 pct. højere i 1862 kr.

Demant har fået skåret kursmålet til 270 kr. fra 290 kr. hos britiske Barclays, der fortsat har anbefalingen "undervægt".

Demant-aktien steg mandag 2,1 pct. til 274,60 kr.

ALK, der mandag steg 2,2 pct. til 161,90 kr., har fået løftet kursmål for aktien til 155 kr. fra 128 kr. hos Carnegie.

Anbefalingen er uændret "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire