Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Vægelsind med svag positiv tendens

20/8 15:49

Vægelsind præger fra handelsstart de amerikanske aktiebørser, hvor de tre toneangivende indeks udvikler sig uensartet.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,1 pct., det teknologidominerede og rentefølsomme Nasdaq-indeks stiger 0,03 pct., mens de tungeste aktiers Dow Jones-indeks falder 0,1 pct.

Mandag steg S&P 500-indekset 1,0 pct., Dow Jones gik op med 0,6 pct., men Nasdaq vandt mest med 1,4 pct. For S&P 500 og Nasdaq var tale om den ottende dag med fremgang og dermed den længste periode med plus i år.

MEST FORVENTNING OM ET KVART POINT

Ugen er kun svagt besat med større nøgletal og betydende regnskaber til styring af markedet.

Men fredag rettes opmærksomheden mod Jacksom Hole i Wyoming, hvor formanden for den amerikanske centralbank, Jerome Powel taler på det økonomiske symposium, og hvor handlerne vil lytte opmærksomt efter signaler om muligheden for en rentenedsættelse på centralbankens rentemøde i september - og på hvor stor nedsættelsen skal være. Et kvart eller et halvt point.

Handlerne ser i øjeblikket en 75,5 pct. sandsynlighed for, at centralbanken sænker renten med 25 basispoint i september, sammenlignet med en næsten lige fordeling mellem 50 og 25 basispoint for en uge siden, oplyser CME FedWatch Tool ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Derudover venter et lille flertal af analytikere, at centralbank vil sænke renten med 25 point på hvert af de resterende tre møder i 2024. Det er en reduktion mere end forudsagt i sidste måned. Men det er måske lige aggressivt nok ifølge investeringsanalytiker Achilleas Georgolopoulos hos valutahandleren XM.

- Det viser, at analytikerne venter, at formand Powell vil være relativt dueagtig ved Jackson Hole Symposium. Det er formentlig det vigtigste markedsscenarie, der indregner i øjeblikket, og det øger muligheden for en akut markedsreaktion, hvis Powell gentager sit afbalancerede synspunkt og undlader at fremstå dueagtig, siger han til Reuters.

Som optakt til mødet og Powells tale kommer referatet fra det seneste møde i centralbankens renteudvalg allerede onsdag.

ØGET SALG AF CYBERSIKKERHED

Blandt enkeltaktierne stiger Palo Alto Networks 6,5 pct. kort efter åbningen, efter at virksomheden har estimeret både omsætning og indtjening for regnskabsåret 2025 over markedets forventninger som et tegn på stigende efterspørgsel efter selskabets cybersikkerhedsprodukter i takt med, at det digitale trussellandskab udvikler sig.

Aktien i flyproducenten Boeing taber fra handelsstart 2,4 pct., efter at avisen the Wall Street Journal har berettet, at Boeing under indledende testflyvninger har fundet revner i strukturen af det nye 777X fly. Selskabet lader nu hele testflåden på fire fly stå på jorden, mens der udskiftes defekte komponenter.

Kollegaen Alaska Air falder mere beskedne 0,2 pct., efter at en fusion med privatejede Hawaiian Airlines ellers er blevet undersøgt for mulig brud på konkurrencelovgivningen uden anmærkninger.

.\\˙ MarketWire