Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Lukkede i minus med fokus rettet mod Powells tale i Jacksom Hole

20/8 18:02

Efter en positiv udvikling i de første handelstimer drejede de europæiske aktier mod minus, og ved børslukketid var det fælleseuropæiske brede Stoxx 600-indeks faldet 0,5 pct. til 512,27.

Dermed stoppede en stime på fem dage i træk med positiv udvikling i indekset.

Stemningen var ifølge nyhedsbureauet Reuters generelt afventede fredagens tale af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, på det økonomiske symposium i Jackson Hole i Wyoming, som afvikles torsdag til lørdag.

Her rettes opmærksomheden mod signaler om muligheden for en rentenedsættelse på centralbankens rentemøde i september - og på hvor stor nedsættelsen skal være. Et kvart eller et halvt point.

- Forvent en dueagtig tone fra Powell, men måske ikke dueagtig nok, siger Geoffrey Yu, senior EMEA-markedsstrateg hos BNY, til Reuters.

Han bemærker, at europæiske aktier kun vil blive påvirket, hvis det, der bliver sagt i Jackson Hole, er meget ude af trit med forventningerne.

På de store europæiske børser sås minusser på 0,4 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, på 0,3 pct. for CAC 40-indekset i Paris og på 1,0 pct. for FTSE 100-indekset i London.

Her vejede telekoncernen BT tungt ned med et minus på 6,4 pct., efter oplysninger om at medieselskabet Sky vil lancere bredbåndstjeneste hos internetudbyderen Citifibres netværk og ikke hos BT's datterselskab, netværksudbyderen Openreach

Underindekset kommunikation var det tredjemest faldende i Stoxx 600-indekset med et minus på 0,8 pct., og BT Group var ved børslukning tirsdag den næstmest faldende aktie i STOXX 600-indekset.

Nederst i indekset lå den norske lakseavler Salmar, som tabte 7,4 pct. efter fremlæggelse af skuffende regnskab og trimmede forventninger.

Et større bidrag til plussiden i Stoxx-indekset kom fra ASML Holding, som steg 0,4 pct. uden selskabsspecifikt nyt. Stigningen trak hele it-indekset til tops i Stoxx 600-indekset med et spinkelt minus på 0,04 pct. Omvendt faldt energiaktierne samlet set 2,1 pct. i forlængelse af faldende oliepriser som følge af lettelse af geopolitiske risici og svag efterspørgsel i Kina.

.\\˙ MarketWire