Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Aktier pustede endelig ud - Nvidia trak ned, Eli Lilly trak op

21/8 06:32

Tirsdag pustede de amerikanske aktier endelig ud, kølede af og faldt lidt tilbage.

Forud havde investorerne ellers registreret otte handelsdage i træk med fremgang og en samlet stigning på knap 8 pct., der også har bragt markedet tæt på endnu en rekord.

Onsdag morgen er der udsigt til små stigninger i de tre store aktieindeks. Futures indikerer plusser på under 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Tirsdagens tilbagegang var kendetegnet af fald til både de cykliske aktier og til chipaktierne.

På selskabsfronten trak Novo-konkurrenten Eli Lilly derimod op efter yderligere positive data fra selskabets diabetes- og fedmemiddel Tirzepatid, ligesom cybersikkerhedsaktien Palo Alto sprang i vejret efter sit kvartalsregnskab.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,2 pct., men indekset er stadig blot 1,2 pct. fra sin seneste rekord fra midten af juli. Dow Jones tabte også 0,2 pct., mens Nasdaq smed 0,3 pct.

- Det er fantastisk, at vi kan opleve det her comeback til aktierne, som vi har fået. De store vækstaktier har de seneste par uger klaret sig pænt og har stabiliseret markedet, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Han advarer dog om, at markedet måske indregner for mange rentesænkninger i år, lige nu er buddet omtrent på fire, og derfor er fredagens tale fra centralbankformand Jerome Powell på symposiet i Jackson Hole så vigtig.

Markedet indregner imidlertid en del rentesænkninger. Kommer de ikke, bliver mange investorer nok skuffede. Derfor er Jackson Hole så vigtig.

- Investorerne har stadig en forventning om, at centralbankerne kommer og redder dem. Det er markedets forventning. Derfor køber man på tilbageslag, og det virker altså endnu.

Renten har dog længe været høj i USA, og det vil alt andet lige give nogle blødere data fra økonomien.

- I den fase vil flere tale om recession, og det vil formentlig øge udsvingene. Så man skal passe på med allokeringen, og vi har vægtet ned i aktier og er nu neutrale, kommenterer Danske Banks investeringsekspert.

NVIDIA TRAK NED

I S&P 500 var det energiaktierne, som tirsdag tabte mest med et minus på 2,7 pct., da olieprisen faldt tilbage for tredje dag i træk.

Der var også tilbagegang til cykliske sektorer som industri, finans samt råvarer og materialer på 0,3-0,4 pct., mens it satte sig 0,3 pct. Sundhed steg tirsdag derimod 0,4 pct., trukket af Eli Lilly.

Det var chipkæmpen Nvidia, som relativt set trak mest ned i markedet tirsdag med et minus på 2,1 pct. Selskabet fik imidlertid også følgeskab i minuskolonnen af andre chipkollegaer med fald til Broadcom og Applied Materials på 1,1-2,3 pct.

Advanced Micro Devices, AMD, steg dog igen tirsdag med 0,7 pct. i kølvandet af mandagens opkøb af servervirksomheden ZT Systems for 4,9 mia. dollar.

Ligedeles inden for it var der også fremgang til Apple på 0,3 pct. og til Microsoft på 0,8 pct., ligesom Palo Alto steg med 7,2 pct., da fjerde kvartal var bedre end ventet, og da softwareselskabet, der gør sig inden for cybersikkerhed, lagde en bedre end ventet prognose frem for sit nye regnskabsår.

BOEING I NYE PROBLEMER

I energisektoren faldt oliekæmperne Exxon Mobil og Chevron derimod med 3,3 pct. og 1,5 pct., mens der inden for industri var hug til Boeing på 4,2 pct., da flyproducenten har konstateret endnu et sikkerhedsproblem i form af revner i skroget af den endnu ikke lancerede 777X-model, som man har 540 bestillinger på.

I kommunikationsservice gik det derimod bedre for Netflix, der steg med 1,5 pct., og aktien endte i 698,54 dollar i rekord efter en fremgang i 2024 på næsten 45 pct. Investorerne belønner streamingkæmpen for fremgang i antallet af betalende kunder ved at begrænse deling af brugerkonti og lancere billigere abonnementer.

Desuden har Netflix meldt om en kraftig stigning i salget af annoncer på den annoncefinansierede tjeneste.

Sammen med Microsoft var der dog Eli Lilly, som relativt set bidrog mest til at holde markedet oppe med et plus på 3,1 pct. Det skyldtes offentliggørelsen af nye data fra et klinisk studie, som viser, at Tirzepatid, det aktive stof i diabetesmidlet Mounjaro og i fedmemidlet Zepbound, også reducerer risikoen for, at prædiabetikere udvikler diabetes type 2.

.\\˙ MarketWire