Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Coloplast, Jyske Bank og Lego

21/8 06:32

BØRSEN

MINISTER UDSKYDER STORSTILET ENERGIØ MED MINDST TRE ÅR

Et af de helt store signaturprojekter i den grønne omstilling, Energiø Nordsøen, bliver udskudt med mindst tre år. Klima- og energiminister Lars Aagaard (M) satser nu på at få Tyskland til at betale en del af udgifterne, efter at forhandlinger med den belgiske regering er gået i vasken. (Forside, side 4)

LUNDBECKS INVESTERINGER SLÅR IGENNEM – ISÆR I USA

Et løft i investeringerne i salgsmaskinen har fået effekt i Lundbeck, der har opjusteret vækstbilledet for hele 2024. (Side 8)

PÆN VÆKST I DANSK ØKONOMI

Der var pænt fart på for Danmarks økonomi i årets andet kvartal, viser nye tal for bruttonationalproduktet. Generelt svinger tallene en del for tiden, blandt andet fordi medicinalindustrien giver nogle store forskydninger. (Side 10)

JYSKE BANK SKAL HAVE NY STRATEGI: UAFKLARET SLAGSMÅL SPØGER

Jyske Bank venter fortsat på en afklaring i Totalkredit-slagsmålet. Den kan få stor betydning for bankens nye strategi. (Side 11)

TEMUS INDTOG I DANMARK ER EN KONONSUCCES

De kinesiske webshops er braget ind i Danmark trods stor kritik. En undersøgelse fra dansk industri viser, at Temu i andet kvartal af 2024 var den næstmest benyttede webshop i landet, mens Shein var den sjettemest benyttede. (Side 14)

TVANGSOPLØSNING TRUER SPARK TECHNOLOGY - AKTIEHANDEL SUSPENDERET

Fondsbørsen har stoppet handlen med aktier i Spark Technology. Selskabet er på vej mod tvangsopløsning. (Side 16)

COLOPLAST-TOPCHEF VIL UD AF HOUSTON-PROBLEM

Coloplasts nye distributionscenter i Houston, USA, har medført ekstra omkostninger. Det betyder, at regnskabet skuffer på indtjeningen. Men topchefen ser gode takter forude. (Side 17)

BERLINGSKE BUSINESS

FLOT HOP I DANSK ØKONOMI

Der var ny fremgang i dansk økonomi i årets andet kvartal. Det er fortsat medicinalsektoren, der driver væksten, mens husholdningerne hænger med mulen. Det kan ændre sig i løbet af efteråret. (Forside, side 6)

ØKONOMER SAVNER DOKUMENTATION FOR PÅSTÅET PENSIONSPROBLEM

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Socialdemokratiet vil skabe et mere retfærdigt pensionssystem. Men centrale tal fra regeringens egen kommission gør, at topøkonomer har svært ved at se problemet. S-ordfører afviser kritikken. (Side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LEGO ÅBNER SIT FEMTE GLOBALE KNUDEPUNKT

Lego åbner sit femte globale knudepunkt i København. Der skal sidde 1500 personer. Billund og de små 6000 medarbejdere der, røres der ikke ved. (Forside, side 8)

INVESTORER HOLDER VEJRET: TOPMØDE KAN SKABE TURBULENS PÅ MARKEDERNE

Finansmarkederne holder vejret, når verdens ledende økonomer og centralbankchefer i denne uge mødes til det årlige symposium i Jackson Hole, Wyoming. Nylige markedsudsving og frygt for recession får investorerne til at rette øjnene mod Fed-chef Jerome Powell. (Side 4)

NU ER DER IGEN GANG I BØRSNOTERINGERNE I EUROPA

Efter flere års dvale er det europæiske marked for børsnoteringer vågnet op igen. De første seks måneder af 2024 bød på det største antal børsnoteringer siden boomet i 2021, viser en ny analyse. (Side 5)

DANSK ØKONOMI ER I FREMGANG

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at dansk økonomi styrede uden om en teknisk recession i årets andet kvartal. (Side 6-7)

DET STORE HÅB HOS COLOPLAST LEVERER EN VÆKST PÅ 35 PCT.

Med opkøb for 25 mia. kr. har Coloplast bevæget sig ind på en ny vej. Nyt regnskab viser, at de to opkøbte selskaber vokser helt, som de skal – især det islandske Kerecis, der bruger torsk til at hele sår. (Side 10)

JYSKE BANK TJENTE 2,6 MIA. KR. I ÅRETS FØRSTE SEKS MÅNEDER

Landets tredjestørste bank er kommet igennem første halvdel af 2024 som forventet og præciserer forventninger til indtjeningen for hele året. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire