Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk undersøger mulighed for atomdrevne containerskibe

21/8 06:34

A.P.Møller-Mærsk har valgt at deltage i en undersøgelse af muligheden for anvendelsen af atomkraftdrevne containerskibe i Europa.

Det skriver mediet Nuclear Engineering International.

Undersøgelsen anføres af Lloyd's Register og det nyetablerede britiske atomkraft-selskab Core Power, og den skal se nærmere på de regulatoriske muligheder og rammer, der ville være nødvendige, for at branchen kunne anvende fjerde generations reaktorteknologi til at fragte varer i Europa.

- Siden Mærsk lancerede sin strategi for energiovergang i 2018, har vi løbende udforsket forskellige lavemissionsenergimuligheder for vores aktiver. Atomkraft har en række udfordringer relateret til for eksempel sikkerhed, affaldshåndtering og regulatorisk accept på tværs af regioner, og indtil videre har ulemperne klart opvejet fordelene ved teknologien, udtaler Ole Graa Jakobsen, chef for flådeteknologi hos Mærsk, ifølge Nuclear Engineering International.

- Hvis disse udfordringer kan løses ved udviklingen af de nye såkaldte fjerde generations reaktordesigns, kunne atomkraft potentielt modnes til en anden mulig dekarboniseringsvej for logistikindustrien om 10 til 15 år.

Undersøgelsen, som også vil få deltagelse af en unavngiven havnemyndighed, vil blive igangsat til september, og den vil tage 12 måneder.

Transport med skib udgør omkring 90 pct. af den globale varetransport, men den står også for udledning af 1076 mio. ton CO2 hvert år.

Link til original artikel: https://www.neimagazine.com/news/maersk-explores-nuclear-powered-shipping/

.\\˙ MarketWire