Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-rival vil teste supersællert mod svær overvægt i psoriasispatienter

21/8 07:04

Novo Nordisks store amerikanske rival, Eli Lilly, vil nu også teste om fedmemedicinen og supersællerten Zepbound har effekt mod psoriasis.

Det siger forsknings- og udviklingsdirektør Daniel Skovronsky i et interview med Bloomberg News.

Allerede i efteråret indledes et studie, hvor Zepbound skal testes i kombination med Lillys eget psoriasismidlet Taltz for at se, om kombinationen øger effekten.

Lilly overvejer desuden at lave kombinationsstudier med Zepbound til behandling af inflammatorisk tarmsygdom, oplyser Daniel Skovronsky i interviewet.

Lillys nye studier i inflammatoriske sygdomme er eksempler på de mange potentielt positive effekter af GLP-1-behandlinger såsom Zepbound, der er i færd med at blive undersøgt.

Blandt andet undersøger Lilly Tirzepatid, der er det aktive stof i Zepbound og Mounjaro mod type 2-diabetes, som behandling af søvnapnø, hjertesvigt og fedtlever.

Og Novo tester blandt andet om Semaglutid, der er det aktive stof i Wegovy og Ozempic, har effekt som behandling af Alzheimers sygdom.

I studier af GLP-1-analogerne mod diabetes 2 og svær overvægt, har lægemidlerne tidligere vist sig at reducere patienternes inflammation i kroppen.

.\\˙ MarketWire