Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian taber højde - stor usikkerhed om mulighederne i mpox

21/8 10:03

De voldsomme kursudsving i Bavarian Nordic-aktien fortsætter onsdag morgen, hvor aktien efter en times handel er faldet med 7,7 pct. til 247,10 kr.

Nedturen følger et kursfald på 7,6 pct. i den amerikanske ADR-notering tirsdag aften, men også en gigantisk stigning i sidste uge, hvor aktien samlet gik frem med over 47 pct. til 283,50 kr.

Verdenssundhedsorganisationen WHO erklærede i sidste uge en global sundhedskrise som følge af udbrud med mpox-udbruddet i Afrika, og det har tilsyneladende fået investorer til at tro på, at der er flere nye ordrer på vej på Bavarians mpox-vaccine.

Siden sidste uges markante optur er det dog blevet til fald også mandag og tirsdag på henholdsvis 4,6 pct. og 1 pct.

Hos Nordnet peger investeringsøkonom Per Hansen på, at den voldsomme kursstigning i sidste uge til tæt ved kurs 300 kun kan holde på kort sigt, hvis Bavarian får en række ordrer på sin mpox-vaccine i hus.

- Der er stor spænding forud for regnskabet i morgen, som investorerne håber kan give lidt mere klarhed over mulighederne i mpox. Det er dog ikke givet, at investorerne bliver meget klogere. Ordrer handler om den fremtid, som stadig er meget uvis, skriver Per Hansen i en kommentar.

.\\˙ MarketWire