Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Aktier tilbage i plus inden rentereferat - detailkæmpe stryger til vejrs

21/8 15:44

Det amerikanske aktiemarkeder er tilbage på sporet, efter at tirsdagen endte med fald for første gang på ni handelsdage.

Alle tre hovedindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, stiger 0,2 pct. fra start.

Der er fokus på de store detailselskaber onsdag, hvor både Target og Macy's har fremlagt regnskaber, og første nævnte bliver sendt gevaldigt i vejret på en løftet prognose.

Stemningen er dog afventende fra start, da handlerne holder øjnene rettet mod aftenens referat fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Her er håbet, at referatet vil give vejledning om centralbankens næste skridt på rentemødet til september, og der vil blive holdt øje med, om nogle medlemmer af rentekomitéen allerede i juli foreslog en rentenedsættelse.

Foruden referatet venter der ud på eftermiddagen også en revideret jobrapport, og her frygter investorerne en nedrevidering.

- Da det amerikanske jobmarked er centralt for Federal Reserves politik, er der usædvanlig høj interesse om rapporten, siger Amanda Sundström, der er midlertidig chefstrateg hos SEB, til Bloomberg News.

- En stor nedrevidering i antallet af nye job kan give yderligere bekymringer om, hvorvidt Federal Reserve har ventet for lang tid med at sænke renten, siger hun videre.

De kommende dage vil også stå i centralbankens tegn, da Federal Reserve afholder sit årlige symposium i Jackson Hole. Her vil hovedfokus ligge på fredagens tale fra centrankens øverste chef, Jerome Powell.

TARGET TIL VEJRS PÅ OPJUSTERING

Detailkæmpen Target går frem fra åbningen med hele 15,1 pct. efter et opløftende regnskab for andet kvartal, som også byder på en opjustering af forventningerne.

Det sammenlignelige salg steg i kvartalet med 2 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 1,1 pct., og driftsindtjeningen, EBIT, voksede 36 pct. på årsbasis til 1,66 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie opgøres justeret til 2,57 dollar, hvor analytikerne havde regnet med 2,18 dollar.

På baggrund af udviklingen i andet kvartal og forventningerne til resten af året løfter Target forventningerne til hele 2024, hvor der nu regnes med et justeret resultat på 9,0-9,7 dollar per aktie mod før 8,6-9,6 dollar.

Her lød analytikernes skøn før regnskabet til sammenligning på 9,22 dollar.

Omvendt går stormagasinkæden Macy's kraftigt tilbage, da der nu ventes et lavere salg end tidligere.

Macy's venter nu en omsætning på 22,1-22,4 mia. dollar mod 22,3-22,9 mia. dollar mod ventede 22,66 mia. dollar ifølge estimater fra Blomberg News.

- Vores opdaterede forventninger reflektere en mere kritisk forbruger og et mere konkurrencepræget miljø, end vi havde forudset, skriver Macy's som begrundelse.

Samtidig skruer kæden også ned for præstationerne i tredje kvartal, hvor omsætningen ventes at ligge mellem 4,7 til 4,82 mia. dollar mod ventet 4,86 mia. dollar.

Det sender aktien ned med 11,8 pct.

Også den kinesiske e-handelsplatform JD.com bliver sendt ned. Det sker på forlydender hos Bloomberg News om, at Walmart har solgt sin andel i selskabet for i stedet at fokusere på egne butikker i Kina.

Aktien falder 7,3 pct., mens Walmart omvendt stiger 0,9 pct.

FORD I U-VENDING

Ford er vendt rundt og vil nu ikke længere satse stort på elbiler. Det betyder, at bilgiganten dropper sine planer for en fuldelektrisk SUV, hvilket ifølge Bloomberg kan ende med at koste selskabet 1,9 mia. dollar.

Samtidig bliver næste generation af elektriske pick-up trucks blive udskudt, og udgifterne til elbiler generelt vil blive reduceret til 30 pct. af de årlige kapitaludgifter fra tidligere 40 pct.

Investorerne tager godt mod nyheden og sender aktien op med 1,4 pct.

.\\˙ MarketWire